• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blat: Kirilenku mogu samo da smetam

Andrej Kirilenko je poslije slabe igre protiv Makedonije zablistao u najgorem trenutku po Srbe. Bilo ga je svuda, kažnjavao je svaku grešku srpskog tima.

 Blat: Kirilenku mogu samo da smetam Izvor: MONDO

Kada počnete da čitate Kirilenkovu statistiku sa meča protiv Srbije, u prvoj rubrici stoji šut iz igre - 3/6. Naizgled običan učinak, u rangu Krstićevih i Kešeljevih 2/5. Kosta Perović je bio efektivniji sa svojih 3/4...

Ali, da vidimo šta ima poslije toga. Slobodna bacanja 8/9, šest ofanzivnih i pet defanzivnih skokova - ukupno 11, mhm... Pa šest asistencija, dvije izgubljene lopte, četiri ukradene i dvije blokade. Poena: 14.

Ono što statistika ne pokazuje su momenti u kojima je dugogodišnji NBA as pravio štetu srpskoj selekciji.

Pomenimo asistenciju Fridzonu pri rezultatu 50:48, "bananu" Savanoviću sa strane pomoći, na kraju treće četvrtine, poslije koje je Šved poentirao iz kontre, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa 54:48, umjesto sa 52:50.

Sjetimo se iznuđenog faula pri šutu za tri poena na kraju napada (rezultat bio 54:50), sjetimo se šest poena u četvrtoj četvrtini poslije ofanzivnih skokova - neke je dao iz igre, neke iz slobodnih bacanja - dok smo još imali realnu šansu da napravimo preokret.

Jednostavno, nismo imali igrača/igrače koji bi atleticizmom, energijom i osjećajem za igru mogli da pariraju "divljem konju", kako ga je posle utakmice nazvao selektor Dejvid Blat.

"Andrej liči na divnog, divljeg konja. Najbolji je kada luta okolo i slobodno trči. Mi tražimo od njega da igra u okviru sistema, ali on daje najveći doprinos kada radi ono što mu kažu njegovo srce i njegovi instinkti. Ja mogu samo da mu smetam svojim savjetima", izjavio je Blat.

"Srećna okolnost je što on nije sebičan igrač, nego igra za tim. Bog je tu na mojoj strani".

I zaista, da li je moguće ostvariti veći uticaj na utakmicu i na konačan rezultat, od onog koji je u četvrtak uveče ostvario Kirilenko, uputivši samo šest šuteva iz igre?

Da smo uspjeli bar donekle da zauzdamo "divljeg konja", možda bismo i pobijedili, uprkos dobro znanim hendikepima i uprkos igri koja generalno nije bila na nivou četvrtfinala prvenstva Evrope.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC