• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić: Možemo da se pogledamo u oči

Najbolji košarkaš Evrope za 2010. godinu smatra da se ekipa borila koliko je mogla na takmičenju u Litvaniji, ali da su neki igrači podbacili.

 Teodosić: Možemo da se pogledamo u oči Izvor: MONDO

Uvjereni smo da je Miloš Teodosić mislio i na sebe, kada je rekao da "neki igrači jesu, a neki nisu bili na svom nivou", tokom Evropskog prvenstva, koje je za reprezentaciju Srbije praktično završeno porazom od Grčke u petak (77:87).

Neviđena je ironija da su naši košarkaši bili najmanje spremni baš za utakmice koje su mogle da "izvuku" cijeli turnir, mada je nepobitna činjenica da su ih odigrali sa desetkovanom bekovskom linijom.

"Bila je to utakmica koju smo užasno otvorili. Grci su bili spremniji da se bore za odlazak na Olimpijadu, a mi očigledno nismo na pravi način shvatili koliko je to velika stvar u životu i u karijeri svakog igrača", rekao je Teodosić.

"Pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, mada smo gubili sa 20 poena razlike, ali sveukupno je to bila naša loša partija, uz veoma loš startni pristup".

Teodosić je rekao da postoji "milion i jedan razlog" za ovakav epilog šampionata.

"Mnogo je razloga zbog kojih ni ovu utakmicu, ni veći dio turnira, nismo odigrali onako kako smo navikli narod. Jeste da su nam falili Tepić i Rašić, da je Krstić igrao rovit i da se prethodna utakmica završila kasno sinoć, ali ipak smo mi isključivi krivci za neuspjeh".

Kao i uvijek kada se gubi, dosta se pričalo o neslozi u reprezentaciji, bilo je nagovještaja da stvari ne funkcionišu kao prethodnih godina, međutim, za sada niko "iznutra" nije potvrdio takve priče.

"Mislim da smo se borili jedan za drugog, kao i ranije, samo što neki igrači jesu, a neki nisu bili na svom nivou. Dali smo sve od sebe i mislim da možemo da se pogledamo u oči bez problema", jasan je Teo.

To je to, za sada. I ako naknadno ispliva na površinu neki problem, neće nas to učiniti ništa srećnijim.

Šteta je učinjena, pošto će reprezentacija Srbije propustiti druge Olimpijske igre zaredom i 2013. će morati ispočetka da gradi svoj ugled i renome. U tome će sigurno učestvovati mnogi članovi postojećeg tima.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC