• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Srbijo, izvini!

Predsjednik KSS izvinio se naciji zbog neuspjeha srpskog tima na EP u Litvaniji. "Za igru protiv Grčke nema opravdanja", kaže Đilas.

 Đilas: Srbijo, izvini! Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Srbije nije ušla u borbu za medalje na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, ali još gore - neće učestvovati na Olimpijskim igrama naredne godine u Londonu.

Prvi čovjek KSS Dragan Đilas bio je razočaran i tužan poslije poraza od Grčke, koja je "orlove" izbacila i iz borbe za plasman na OI.

"Mislim da nema opravdanja za igru protiv Grčke, za ovakav ulazak u meč. Razumijem da smo ponovo igrali bez Tepića i Rašića, da Veličković nije ni došao, ali ovo je bila utakmica koja je rješavala da li idemo na OI. Ušli smo nevjerovatno loše u utakmicu, kasnije je bilo prekasno da se vratimo. Mnogo sam tužan i izvinjavam se svima u Srbiji", rekao je Đilas, prenose "Večernje novosti".

On je istakao da bi ova reprezentacija sa Veličkovićem, zdravim Tepićem i Rašićem i Raduljicom, možda još nekim igračima, mogla u Londonu da se bori za medalju.

"Šteta za ovu generaciju, koja je sjajno odigrala EP u Poljskoj i SP u Turskoj, gdje je, realno, trebalo da se nađe u finalu. Sada se okrećemo budućnosti, prvo veliko takmičenje biće EP u Sloveniji 2013. Vidjećemo koji mladi igrač mogu da se pridruže ovom timu. Idemo dalje...", kaže Đilas.

Predsjednik KSS dodaje da okosnicu sadašnjeg tima treba očuvati.

"Ovo je mlada ekipa. Osim Krstića i Savanovića, nemamo igrača preko 25 godina. Problem je to što su posljednjih godina mnogi otišli u klubove u kojima nisu imali minutažu, nisu bili oni oko kojih se bazirala igra. Umjesto da napredujemo, nazadovali smo. Svima nam je teško. Imamo neke igrače u mlađim kategorijama, ali i problem da mnogi nestaju u prelaznom periodu. Odu u neke klubove da zarade novac i ostanu bez minutaže i karijere. Savez će pokušati da im pomogne da se razviju", rekao je Đilas.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC