• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP 2013 (kvalifikacije): Srbija i BiH jure mjesto

Srrbija, BiH i još 28 reprezentacija boriće se u kvalifikacijama za ukupno 16 mjesta koje vode na Eurobasket 2013. u Sloveniji.

 EP 2013 (kvalifikacije): Srbija i BiH jure mjesto Izvor: MONDO

FIBA Evropa objavila je sistem takmičenja za Eurobasket 2013, koji će se igrati u Sloveniji.

U kvalifikacijama će igrati 30 reprezentacija, uključujući i Srbiju i BiH, koje će biti podijeljene u šest grupa, a "vizu" će izvaditi 16 nacionalnih timova.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz svih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Dodatne runde kvalifikacija neće biti, a na šampionatu u Sloveniji igraće 24 reprezentacije po identičnom sistemu takmičenja kao i na nedavno okončanom EP u Litvaniji.

Sljedećeg ljeta za plasman na Evropsko prvenstvo boriće se Srbija, Njemačka, Finska, Turska, Gruzija, Hrvatska, Bugarska, Izrael, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina, Italija, Crna Gora, Letonija, Belgija, Portugal, Mađarska, Estonija, Holandija, Austrija, Luksemburg, Švedska, Azerbejdžan, Belorusija, Rumunija, Albanija, Češka, Švajcarska, Slovačka i Kipar.

Na Eurobasketu 2013. u Sloveniji (Jesenice, Koper, Novo Mesto, Ptuj, Ljubljana) nastup su već osigurale sve reprezentacije koje su u Litvaniji izborile plasman na Olimpijske igre ili kvalifikacije za Olimpijadu (Španija, Francuska, Rusija, Makedonija, Litvanija i Francuska), kao i domaćin Igara Velika Britanija, i domaćin EP, Slovenija.

Reprezentacija Srbije prvi i posljednji put kvalifikacije je igrala za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2009. godine, nakon lošeg plasmana na Eurobaksetu u Španiji 2007. Izabranici Dušana Ivkovića tada su sa uspjehom odigrali mečeve protiv Italije, Mađarske, Finske i Bugarske, i bez većih problema obezbijedili plasman "obilaznim putem" na EP u Poljskoj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC