• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hvala ti Bože na lok-autu!

Sve veći broj NBA igrača napušta SAD zbog lok-auta i pojačava klubove od Južne Amerike do Kine. Trenutno ih je 54, a lista odlazaka je svakog dana sve duža.

 Hvala ti Bože na lok-autu! Izvor: MONDO

Među najboljim i najplaćenijim košarkašima koji su tokom ljeta napustili SAD nalazi se i nekoliko zvučnih imena, kao što su Deron Vilijams, Kenjon Martin i Mehmed Okur.

Deron Vilijams, dvostruki učesnik Ol-star meča i doskorašnji košarkaš Nju Džersija, prešao je u turski Bešiktaš, koji mu je platio pet miliona dolara za jednu sezonu, uz opciju da može da se vrati u domovinu kada lok-aut bude okončan.

Da je Turska jedna od najpopularnijih destinacija za NBA košarkaše tokom lok-auta potvrđuju i prelasci Mehmeda Okura u Turk Telekom, Erdena u Bešiktaš, Iljasove i Vujačića u Anadolu Efes i Litvana Songaile u Galatasaraj.

Kenjon Martin, takođe učesnik Ol-stara, igraće naredne sezone za Šingđang u Kini, gde je savez propisao klubovima da NBA igrače mogu da dovode isključivo do kraja tamošnje sezone, a ne do kraja lok-auta. Martin, Džej-Ar Smit i Vilson Čendler će, stoga, sigurno ostati u Kini do marta.

Martin je prošle sezone nastupao za Denver, a upravo se na primjeui njegovih saigrača vidi spremnost NBA igrača da ne čekaju početak lige "za džabe".

Njegov bivši saigrač Džonatan Farmar prešao je izraelski Makabi, Sundiata Gens je otišao u gruzijsku Armiju, Saša Vujačić u Anadolu Efes, Uzo u Montegranaro iz Italije, gdje će nastupati i Mario Vest, koji će igrati za Veronu.

Među "bombe" prelaznog roka može se ubrojati i odlazak Galinarija u Olimpiju iz Milana, a čelnici Virtusa iz Bolonje nestrpljivo čekaju odgovor Kobija Brajanta na njihovu bogatu ponudu.

Što se tiče igrača sa Balkana, poznato je da je kapiten "orlova" Nenad Krstić prešao u ruski CSKA, da su Nikola Peković i Ejsi Lo prešli u Partizan. Crnogorac do kraja lok-auta, a Amerikanac do kraja sezone. Nekadašnji treći pik na draftu Adam Morison potpisao je godišnji ugovor sa Crvenom Zvezdom.

(MONDO, foto:AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC