• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Osciliramo, mora još dosta da se radi

Trener Crvene zvezde Beograd ocijenio da njegov tim još nema kontinuitet u igri, pa će pokušati da ga uigra kako bi spremni dočekali novu sezonu.

 Pešić: Osciliramo, mora još dosta da se radi Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Beograd odlično su odradili posao u pripremnim mečevima u Bugarskoj. Ostvarili su četiri pobjede na isto toliko utakmica.

Trener Svetislav Pešić kaže da je njegov tim ispunio cilj, ali da je evidentno da u igri ima mnogo oscilacija i da će u narednom periodu poraditi na tome kako bi dobio pravu takmičarsku ekipu do početka sezone.

"Bilo je veoma naporno u Bugarskoj, jer nije bilo pauze. Svi igrači su dobili šansu, a ovo je bilo iskorišćeno istovremeno i za bolje upoznavanje mene i ekipe. Željeli smo da igramo dobro, imali smo protivnike taman za ovu fazu priprema koji su nam poslužili za dobar trening i provjeru naših mogućnosti. Cilj nam nije bio da se pobijedi svaka utakmica, ali mi smo i u tome uspjeli", istakao je Pešić.

On je ocijenio da ekipa igra nestabilno.

"Nemamo kontinuitet tokom svih 40 minuta, a ni u seriji utakmica. Protiv Lukoila smo odigrali dosta dobro, iako su oni u dobroj formi jer se spremaju za kvalifikacije za Evrokup i evidentno je da su dosta radili na igri. Imamo dosta oscilacija, nekad igramo iznad mogućnosti kao što je to bio slučaj sa Lukoilom, a nekad ispod našeg kvaliteta kao što je to bilo u posljednjem meču sa Rilskim. To je možda i bilo očekivano s obzirom da imamo dosta mlad tim, a pogotovo neiskusne igrače na spoljnim pozicijama. Ponavljam, te oscilacije su očekivane, ali moramo još dosta da radimo".

On je istakao da su na turniru Samel u ekipi prvi put bila i dvojica novajlija Adam Morison i Petar Popović.

"Osnovni zadatak nam je bio da se oni stave u službu tima i što bolje uigraju. Probali smo da ih kroz ove utakmice što je moguće bolje integrišemo u ekipu".

Pešić je iznio i svoje utiske o Morisonu, koji je odmah uspio da se nametne dobrim partijama.

"Nije to ništa što spektakularno kao što većina medija piše. Morison je normalan igrač koji je mnogo umoran. Relativno je nepriprmeljen, ali sve to je nadoknadio velikom željom. Bilo je evidentno da mu se igra, želi da pomogne sebi i da bude što bolji jer čitavu godinu nije igrao. Sve to je u Bugarskoj nadoknadio dodatnom motivacijom. Međutim, kako su se nizale utakmice slabio mu je učinak, jer je nije fizički spreman. On će morati dosta da radi, ali on je iskusan igrač koji zna da igra. Košarka vam je kao skijanje, kad naučiš ostaje za čitav život. Ali, ne voziš uvijek dobro, treba ti snage u nogama. On toga nema dovoljno i tek će za mjesec dana da bude u formi i tek tada će pokazati svoj potencijal i kvalitet koji ćemo staviti u službu ekipe".

Strateg crveno-bijelih rekao je da je i Popović pokazao veliku želju i motivaciju.

"On je veliki zvezdaš, poziv da nam se priključi za njega je bio pravi izazov i on je pokazao veliku motivaciju. On i Mile Ilić su dva različita tipa centara. Podršku pružaju Subotić, Marković, Radetić i Tubak, ali oni su još mladi, ali najveći prolem je što nisu dovoljno igrali. Marković je bio povrijeđen dobar dio prošle sezone, a Radetić nije dobijao šansu. Tubak takođe ima malo igračkog iskustva, ali posjeduje potencijal. Subotić je možda i najstandarniji jer je imao dosta minuta u prošloj sezoni, sada dobro trenira, talentovan je i može da igra na pozicijama četiri i pet", rekao je Pešić.

Crvena zvezda Beograd sljedeći prijateljski duel igra u ponedeljak protiv ruskog Nižnjeg Novgoroda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC