• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje će Vasilije Micić? Nema motiva za povratak u Evroligu, a nije siguran u Šarlotu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vasilije Micić je konačno dobio pravu šansu u NBA i sada ne želi nazad u Evropu.

 vasilije micic nece da se vrati u evroligu Izvor: Jacob Kupferman / Getty images / Profimedia

Vasilije Micić je završio NBA sezonu prije plejofa, a onda je otkrio da planira da igra za Srbiju na Olimpijskim igrama u Francuskoj. On je prošle godine propustio Svjetsko prvenstvo u Manili zbog priprema za dolazak u NBA, a u ruki sezoni je igrao za dva kluba. U Oklahomi nije dobio pravu šansu, dok je u Šarlotu pokazao da mu je mjesto u NBA. Sada čeka da vidi da li će ostati na istom mjestu i naredne godine. 

"Sigurno će doći do promjena u narednih dva mjeseca. Nisam neko ko živi u oblacima, ali ću uraditi sve što je do mene. Sačekaću da vidim šta će se desiti. Mislim da će biti sjajno za mene ako ostanem ovdje jer sam već napravio nekakvu vezu sa ljudima ovdje. Ali sa ili bez njih sam shvatio da moraš mnogo da radiš da bi ostao u NBA. Svi su ovdje sa razlogom, niko ovdje ne igra slučajno", rekao je Micić. 

On je nakon dvije osvojene titule u Evroligi, dvije titule MVP-a finala i jednog MVP trofeja u regularnom dijelu sezone došao u NBA i ističe da mu je sada teško da se vidi ponovo u Evropi.Jednostavno, tu je već postigao sve. 

"To me motiviše jer mislim da sam u Evropi dostigao takav nivo da mi je teško da se motivišem. Ima sjajnih igrača, ali mi je bilo teško da nađem dodatnu motivaciju kao što je imam sada kada igram protiv startnih ali i rezervnih plejmejkera. Ti momci su zaista talentovani, jaki igrači i zaista ću raditi na tome. Ako se vratim u ovaj tim nadam se da ću biti najbolja verzija sebe", dodao je on i onda objasnio razlike između košarke u Evropi i u NBA: "Fizička strana igre, konstantna fizikalnost, pogotovo kada igrate protiv timova koji moraju da vas pobijede. Mi smo u prethodnih deset utakmica igrali sa timovima koji moraju da pobijede i to smo osjetili. Na nekim utakmicama nisam dobro igrao, ali mislim da sam se dobro spremio za svaku utakmicu. Morate ovdje da se takmičite stalno jer nekada vodite 20 razlike i onda odjednom gubite sa dva razlike. To pokazuje koliko ima talenta u timovima, sa kim god da igrate nemate prostora da se odmarate."

Na kraju je istakao da je navikao da se bori za svoje mjesto u timu i za svoj stil igre jer je i u Evropi trebalo da prođe mnogo vremena i da promijeni nekoliko timova kako bi konačno mogao da zaigra na najvišem nivou. 

"Imam 30 godina i imam svoj stil igre. Bilo mi je teško da se nametnem u Evropi jer je bilo trenera koji su baš pokušavali da mi promijene način igre dok sam bio mlad, ali sam na kraju uspio na terenu da ostanem tamo gdje želim i da postanem sadašnja verzija sebe. Ja mislim da mogu svakom timu, čak i u NBA ligi, mnogo", završio je Micić. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:29
Vasa Micić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC