• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne, to nije problem!" Željko digao glas: Znate koliko smo vodlili?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Željko Obradović je mogao da bude zadovoljan poslije meča u kome je njegov tim vodio 38 minuta!

 Željko Obradović izjava nakon pobjede Partizana protiv Budućnosti Izvor: YouTube/ BC Partizan TV

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost na svom terenu u prvom meču polufinala ABA lige, a trener Željko Obradović je poslije meča istakao da je zadovoljan pobjedom i izdanjem svog tima na ovom teškom meču. 

"Upravo je to suština da je 1:0 i da smo uspjeli da pobijedimo. Mnogo dobrih detalja na utakmici, prije svega naša odbrana. Problemi koje smo imali su evidentni, da su oni dali 18 poena iz naših izgubljenih lopti i njihov ofanzivni skok. Čestitke igračima na pobjedi i hvala svim ljudima kojima su došli da nam daju podršku u ovim danima kada se svi spremaju da idu da malo odmaraju, na produženi odmor", počeo je Željko Obradović. 

U drugoj četvrtini je bilo mnogo "praznih" minuta u napadu crno-bijelih, ali je na kraju podvukao trener Partizana da je njegova ekipa tu četvrtinu dobila.  

"U drugoj četvrtini je bilo 14:13, da li sam dobio sa 30:29, pola koša, uvijek je važno da se dobije. Sa te strane nemam problema i igrači su igrali dobru odbranu. Takođe smo imali u tom periodu brzoplete odluke. Generalno sam zadovoljan kako smo igrali sem u posljednjem periodu, to je možda bilo i gore nego u tom drugom dijelu", rekao je on. 

Crno-bijeli su promašili mnogo otvorenih šuteva na ovom meču, ali su tokom skoro cijelog trajanja utakmice vodili i kontrolisali meč. Sada je na ekipi da zaboravi sve i da se koncentriše na naredni meč. 

"Imali smo izgrađene pozicije za šut, lopte su izlazile iz obruča i nema tu šta da se zamjeri igračima. Ovo je rezultat koji je prilično realan. Mi smo u jednom trenutku vodili 18 razlike, 38 minuta smo bili u vođstvu, Budućnost je imala samo jednom vođstvo i to jedan poen. Ako je tako, znači da smo mi negdje prilično kontrolisali utakmicu. Naravno ovo je serija, ovo sve treba zaboraviti i pripremiti se za utorak i utakmicu u Podgorici", sumirao je Željko Obradović. 

Trener rivala Andrija Slavković istakao je da je Partizan zasluženi pobijedio, a da je njegova ekipa meč izgubila na samom startu. Kada se primi 27 poena u četvrtini od Partizana, tu povratka teško da ima.

"Čestitke domaćinima na zasluženoj pobjedi, nema tu šta mnogo da se priča. Vidjelo se odmah da nismo pravi i da smo premekani. Kad primiš 27 poena u prvoj četvrtini protiv tima sa ovakvim kvalitetom teško je to da se vrati. Pravili smo mnogo grešaka pogotovo u odbrani. Nemam šta da kažem što se tiče borbe, Sa ovakvim brojems skokova u napadu morali bismo da izvučemo bolji rezultat. Nismo imali šuterski dan, to je sigurno. Bilo je previše nervoze u napadu, ali kažem mislim da je prva četvrtina odlučila utakmicu. Počeli smo na pogrešan način. Sada je 1:0, idemo u Podgoricu i uradićemo sve da se vratimo u Beograd!", rekao je Slavković.

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC