• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan mt:s: Spremni za nove izazove

"Igraćemo tešku, rovovsku centarsku košarku", kaže trener crno-bijelih Vlada Jovanović. Petar Božić: "Naravno da se nisam zasitio".

 Partizan mt:s: Spremni za nove izazove Izvor: MONDO

Hala sportova na Novom Beogradu. Mjesto velikih uspjeha Košarkaškog kluba Partizan, koja kod svih navijača crno-bijelih budi posebne emocije.

Upravo na tom mjestu u srijedu su se trener i košarkaši Partizana mt:s družili sa mnogobrojnim novinarima uoči početka duge sezone, u kojoj će crno-bijeli braniti (kao i prethodnih) "triplu krunu" i probati da naprave novo čudo u Evroligi.

Trener crno-bijelih Vlada Jovanović može da bude mnogo bezbrižniji nego prethodnih sezona. Ranije je bilo slučaj, kao recimo u prošloj, da crno-bijeli dovode igrače u jeku sezone. Sada je situacija mnogo, mnogo bolja.

Plejmejker ili "jedinica" je tu - Ejsi Lo. Centarska pozicija popunjena - Nikola Peković, Miroslav Raduljica, Raško Katić, Nemanja Bešović. Došli su i Danilo Anđušić (Hemofarm), Marko Čakarević (Radnički Kragujevac), Nenad Miljenović.

Uz "stare kuke", Petra Božića, Duška Kecmana i onih koji su od ranije tu Dragana Milosavljevića, Vladimira Lučića, Nemanje Jaramaza, povratnika Branislava Đekića...Partizan mt:s ponovo ima tim od koga se očekuje da se ponovo bori za trofeje.

"Mi znamo šta hoćemo - hoćemo loptu u reketu. Vjerovatno neće biti umiranja u ljepoti u našoj igri. Igraćemo tešku, rovovsku, centarsku košarku. I bez obzira na to što će naši protivnici znati kako igramo i što ćemo biti, da tako kažem, predvidljivi, mi ćemo se truditi da tako igramo", rekao je Vlada Jovanović.

Od borbe za trofeje u Partizanu mt:s niko ne bježi, ali ističu da će biti mnogo teže nego ranije, pogotovo u Evroligi. Srpski i regionalni šampion u grupi je sa Makabijem, Anadolu Efesom, Armanijem i još jednom ekipom iz kvalifikacija. Opšta ocjena je da je riječ o "grupi smrti".

"Plasman u narednu rundu Evrolige bio bi fantastičan uspjeh", kaže Dušan Kecman.

I ranije je Partizan bio otpisivan i prije nego što je počinjala sezona u Evroligi. A znali su crno-bijeli da urade gotovo nemoguće.



Trener Vlada Jovanović ističe da će ova sezona biti možda i najteža za njegov tim:

"Da li mislite da su se Armani, Real ili Efes pojačali da bi dogurali tek do TOP16 ili TOP8? Ne, njihov cilj je Fajnal-for. Da li Efes ili Real imaju pravo na grešku? Bez obzira na to što je Partizan, uz pomoć svojih navijača, pravio nerealne rezultate u Evroligi prethodnih sezona, vjerujem da će ova biti možda i najteža po nas".

"Naša grupa je ubjedljivo najjača. Pogledajte samo koji su igrači došli u klubove, naše protivnike. Veći dio košarkaša koji je stigao iz NBA lige otišao je upravo u te klubove", dodao je Jovanović.

Kakva su očekivanja pred nastupajuću sezonu u regionalnoj, ABA ligi i u srpskoj ligi?

"Partizan deset i više godina pravi odlične rezultate u tim takmičenjima. Navikli smo već ljude na trofeje, ali i glad ostalih klubova je sve veća. Što se tiče regionalne lige, njeni čelnici su nam otežali put do najboljih rezultata dovođenjem Makabija", rekao je trener Partizana mt:s.

Ono što Jovanovića može da čini spokojnijim jeste to što ima popunjen gotovo cio tim. I to pred početak sezone. Centarska linija Partizana je, riječju, "mrak".

"O Nikoli Pekoviću ne treba trošiti riječi, a došao nam je i Raduljica. Vjerujem u njega. Došao je u pravu sredinu i njemu je potrebna puna afirmacija. Jeste bio u velikom timu (Efesu), ali nije dobio pravu šansu. Vjerujem da će ovdje imati ulogu koja mu sljeduje", rekao je strateg crno-bijelih.

Kapiten Petar Božić je već dobio epitet "profesionalnmog dizača trofeja". Kada su crno-bijeli odbranili titulu u tada NLB Ligi u Ljubljani, pitali smo ga da li se pomalo zasitio. Odgovorio je da nije.

Isto pitanje postavili smo mu danas. Dobili smo isti odgovor:

"Ne! Pa, da sam se zasitio ne bih bio ovdje i ne bih pričao sa tobom".

"Čeka nas duga i naporna sezona, u regionalnoj i Evroligi. Takmičenja će biti podignuta na viši stepen, po kvalitetu timova i mi ćemo se truditi da budemo na nivou koji se od nas očekuje", rekao je Božić.

Upitan kakvi su novi igrači i "klinci" koji su sada uz prvi tim, kapiten je odgovorio da je Partizan postavio sistem u koji se lako uklapa.

"Igrači koji dođu u Partizan sa razlogom su tu. Osim igračkih, posjeduju i ljudske kvalitete i takvim osobama je lako da se uklope u tim i sistem koji godinama postoji. Tu smo i mi stariji da im pomognemo", kaže Božić.

Jedan od tih novajlija je i Danilo Anđušić, koji je prema sopstvenom priznanju, žarko želio da bude član Partizana mt:s.

"Drago mi je što sam postao član najjačeg kluba na Balkanu i šire. Došao sam da napredujem i da doprinesem uspjesima Partizana u svim takmičenjima", kratko kaže ovaj mladić, koji je došao iz Hemofarma.

A zašto baš Partizan i po čemu je to Partizan poseban?

"Prije svega, došao sam zbog kvalitetnog rada sa mladim igračima. Slušao sam i ranije priče o tome kakva je atmosfera u Partizanu, kako se radi na treninzima. Postoji disciplina na terenu, na treninzima, ali ima i šale. Imamo dobar tim i vjerujem da možemo da se borimo za trofeje u sva tri takmičenja i da što više doguramo u Evroligi", rekao je Anđušić.

Crno-bijela mašina je upalila sve motore!

(I.B - P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC