• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Još jedno pojačanje, ali nije Rakočević

Trener Crvene zvezde najavio je dovođenje nešto iskusnijeg plejmejkera, dok za ostale pozicije planira igrače iz postojećeg kadra.

 Pešić: Još jedno pojačanje, ali nije Rakočević Izvor: MONDO

Igor Rakočević i dalje u Železniku trenira sa ekipom Crvene zvezde, ali je podjednako blizu, odnosno daleko od crveno-bijelog dresa, kao što je bio i prije mjesec dana.

"Svi bismo željeli da Igor narednu sezonu odigra kod nas, ali za sada je on tu samo da pomogne mladim igračima na treningu. Od početka sam govorio da njegov dolazak ovog ljeta nije realan", rekao je Svetislav Pešić.

"On će odabrati ono što mu najviše odgovara. Finansijski uslovi su mu trenutno takvi da ne možemo da mu damo ono što mogu veliki evropski klubovi".

Do utakmice prvog kola NLB lige sa Hemofarmom (8. oktobra), u Železnik bi mogao da stigne organizator igre, koji bi popunio prazninu nastalu povredom Vuka Radivojevića.

Knjiga je spala na Filipa Čovića i golobradog Aleksandra Cvetkovića, čijim je igrama i zalaganjem Pešić veoma zadovoljan. Ipak…

"Računali smo da će Radivojević svojim iskustvom i pozitivnom energijom pomoći da se pokrije ta pozicija, međutim, on mora na operaciju, a mi da potražimo drugo rješenje. Imamo dvije-tri opcije, jedan je Amerikanac, neki su naši igrači, ali ne bih sada da ulazimo u spekulacije".

Mnogi smatraju da je Zvezdi neophodna pomoć i na "četvorci", međutim, trofejni trener smatra da bi trebalo pružiti šansu momcima koje ima na raspolaganju.

"Sve zavisi od onog što pokažu igrači koje imamo. Zašto da dovodimo igrača, ako već imamo taj profil? Subotić, Radetić i Marković su talentovani momci, koji će dobiti moju maksimalnu podršku".

Pešić je pomenuo i 217 cm visokog Dragana Tubaka ("mnogo je visok, samo da vidimo kako da počne to da koristi"), dok prošlosezonski igrači Zvezde Sava Lešić i Uroš Nikolić zbog mnogo propuštenih treninga, odnosno povrede, nisu u prvom planu, ali nisu ni otpisani. Isto važi za beka Nikolu Vasića.

"Ako se baš pojavi igrač koji može da napravi razliku i da pomogne mladima da budu bolji, onda ćemo ga dovesti. Sada to ne planiramo".



Pešić je istakao da ekipa i poslije velikog broja odigranih utakmica "nije spremna za start sezone", ali da se "radi na tome".

Kaže da u ovom trenutku zna 10 igrača koji će se "skinuti" za prve utakmice u sezoni, dok su preostala dva mjesta otvorena.

"U fazi smo kada neke navike igrača moramo da promijenimo i stvorimo nove, onakve kakve odgovaraju konceptu treninga i konceptu igre u napadu i odbrani koji sam ja zamislio".

"Narodu to možda ne izgleda bitno, ljudi kažu 'ajde da mi izađemo na teren i pobijedimo', ali put do pobjede je jako komplikovan. Zbog toga i postoje pripreme".

Svetislav Pešić posebno je pohvalio uslove za rad koje ekipa ima u dvorani u Železniku, dok je prve treninge u dvorani Pionir (održavaće se u večernjem terminu) najavio od ponedjeljka, kada se završi Evropsko prvenstvo odbojkašica.

Ekipa će se predstaviti navijačima u sredu od 21 čas protiv minhenskog Bajerna.

Tim doskorašnjeg njemačkog selektora Dirka Bauermana gostovaće u Beogradu dva dana poslije početka Bundes lige, u koju ulazi sa šampionskim ambicijama.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC