• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea i Partizan mt:s za trofej u Laktašima

Domaćin Igokea savladala Hemofarm iz Vršca. U finalu za trofej sa Partizanom mt:s.

 Igokea i Partizan mt:s za trofej u Laktašima Izvor: MONDO

Rutinski, lako i ubjedljivo. Tako je izgledao meč Partizana mt:s i makedonske ekipe MTZ u polufinalu turnira u Laktašima.

Srpski i regionalni šampion deklasirao je MZT 91:61.

Sve je bilo riješeno još u prvoj četvrtini, koju je Partizan dobio 32:15. Krajem trećeg dijela igre bilo je +27 (69:42).

Partizan je demonstrirao silu pod obručima, gdje ima strašan tandem: Miroslava Raduljicu i Nikolu Pekovića. Upravo su njih dvojica bili i najefikasniji u ekipi Partizana (Raduljica 17, Peković 14). Još jedan novajlija - Danilo Anđušić - takođe je postigao 14 poena, a dvocifreni učinak imao je i Lučić - 12 poena.

Crno-bijeli su u Laktašima igrali kao kod kuće, jer je veliki broj Grobara bodrio beogradsku ekipu, a ovacije je dobio bivši trener i budući predsjednik SD Partizan Duško Vujošević.

Partizan mt:s - MZT 91:61 (32:15, 14:12, 23:15, 22:19).

PARTIZAN mt:s: Lo 8, Kecman 9, Raduljica 17, Jaramaz 2, Lučić 12, Milosavljević 5, Katić 4, Božić, Čakarević 2, Đekić 4, Anđušić 14, Peković 14.

MZT Skoplje: Stojanovski 14, Mijajlović 6, Stefanov 7, Kocov 5, Janeski, Grančarov, Čekovski 9, Penov, Dejvis 7, Dalman 8, Kits 5, Gajdađijev.

Partizan će se za trofej na turniru u Laktašima boriti sa domaćinom Igokeom, koja je u drugom polufinalu savladala Hemofarm 88:81.

Bio je to mnogo ravnopravniji duel, nego onaj prvi polufinalni meč.

Imala je Igokea prednost tokom većeg dijela meča, ali ekipa iz Vršca je stalno bila u igri. Igokea je prelomila meč u uvodnim minutima poslednjeg dijela igre.

Od 64:63, došla je na 72:65. Imao je Hemofarm još jedan kontraudar. Približio se na 70:72, ali je domaćin sjajno gađao za tri poena. Upravo je pri tom rezultatu Đorđe Tresač pogodio trojku, što je bila najava novog pravljenja prednosti.

Imala je Igokea i 80:71, potom 83:74. Na dva minuta prije kraja Hemofarm je prišao na 78:83, ali Milan Dozet pogađa novu trojku za domaću ekipi i tako rješava meč.

Miloš Komatina i Šulović su postigli po 17 poena za Igokeu, Dozet 15. Kod Hemofarma Marko Šutalo 24 poena, Boris Savović 21.

Trener Hemofarma Željko Lukajić poslije utakmice konstatovao je da njegovom timu nedostaje prije svega iskustvo, kao i jedan stabilan i proveren igrač na poziciji plejmejkera.

"Imamo mlad tim i upravo zbog toga smo izgubili - zbog velikog broja neiznuđenih grešaka. Rekao bih da su to dječije bolesti. Davali smo protivniku lopte u ruke i primili smo mnogo poena iz kontranapada, a ne iz izgrađenih akcija domaćina", rekao je Lukajić.

Međutim, trener Hemofarma nije nezadovoljan.

"Ovi dječaci se prvi put nalaze u situaciji da igraju ovakve utakmice protiv tako iskusnih igrača. Nedostaje nam jedan prejmejker koji bi preuzeo stvar u svoje ruke u prelomnim situacijama. Nismo imali ni neku naročitu koncetraciju, niti raspoloženje za utakmicu. Promašili smo više od 12 slobodnih bacanja...Nisam nezadovoljan, jer znam u kojoj situaciji se nalazimo. Nama treba vremena i treba istrpjeti ove mlade igrače, koji sigurno imaju potencijal. Ako se popunimo na nekim pozicijama sasvim drugačije će sve to izgledati", rekao je Lukajić.

Finale je u subotu od 20.30 časova. Prethodno će Hemofarm i MZT igrati za treće mjesto.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC