• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan mt:s najbolji u Laktašima

Košarkaši Partizana mt:s osvojili su turnir u Laktašima pošto su u finalu savladali domaćina Igokeu rezultatom 81:66 ( 29:21, 17:18, 20:19, 15:8).

 Partizan mt:s najbolji u Laktašima Izvor: MONDO

Crno-bijeli su opravdali očekivanja i rutinskom pobedom protiv Igokee pred oko 2000 gledalaca u dvorani u Laktašima osvojili posljednji pripremni turnir pred početak nove sezone u Jadranskoj ligi.

Pobjednički pehar kapitenu Petru Božiću uručio je njegov nekadašnji trener i predsjednik SD Partizan Duško Vujošević.

Kao i u polufinalnom meču protiv makedonskog MTZ-a, do izražaja je došla Partizanova dominacija pod obručem, gdje su neprikosnoveni bili Nikola Peković i Miroslav Raduljica.

Igokea je pokušavala da objektivno mnogo jačeg protivnika zaustavi zonskom odbranom koju je tokom većeg dela utakmice forsirao trener Dragan Bajić, ali sve što su domaći košaraši u ovoj utakmici uspjeli da urade je da se u par navrata približe crno-bijelima na par koševa razlike i učine meč koliko-toliko neizvjesnim.

Tako je bilo sredinom treće četvrtine kada je Igokea uspjela da Partizanovu prednost od čak 17 poena (38:21) smanji na samo četiri poena (48:44), ali ekipa Vlade Jovanovića nije dozvolila iznenađenje i vrlo brzo crno-bijeli su povratili dvocifrenu prednost.

Domaćine je u igri održavao Milan Dozet koji je meč završio kao najefikasniji igrač sa 23 poena, ali košarkaši Partizana odigrali su vrlo dobro posljednju četvrtinu i u završnici stigli do ubjedljive pobjede 81:66.

Osim Pekovića (17 poena) i Raduljice (14 poena) u ekipi Partizana istakao se i Vladimir Lučić koji je završio meč sa 17 postignutih poena.

U ekipi Partizana u strijelce se nisu upisali samo Jaramaz i kapiten Božić koji je loše šutersko veče završio sa tri promašaja iz isto toliko pokušaja za tri poena.

Kod domaćina, osim Dozeta dvocifren učinak imali su i Komatina sa 13 i Brkić sa 10 postignutih poena.

Igokea - Partizan 66:81 (21:29, 18:17,19:20,8:15 ).

Dvorana: SD u Laktašima. Gledalaca: 2.000.

Sudije: Milan Adamović, Bojan Jovanić, Miljan Šobot (Banjaluka).

IGOKEA: Miletić, Dozet 23, Joksimović, Đurica, Komatina 13, Tresač, Aleksić 6, Matić, Šulović 8, Jovičić, Bocka 6, Brkić 10. Trener: Dragan Bajić.

PARTIZAN: Lou 8, Kecman 4, Raduljica 13, Jaramaz, Lučić 17, Milosavljević 2, Katić 4, Božić, Čakarević 5, Đekić 9, Anđušić 2, Peković 17. Trener: Vlada Jovanović

Trener Partizana Vlada Jovanović istakao je poslije finalnog meča da ne može da bude sto odsto zadovoljan sa formom njegove ekipe koja je ovaj turnir iskoristila za uigravanje posljednjih taktičkih zamisli pred početak sezone, dok je rezultat bio u drugom planu.

“Ne mogu da budem sto posto zadovoljan spremnošću ekipe pred početak sezone. Mi smo dobro radili ali postoje neki objektivni problem koji su se dešavali tokom priprema, prije svega to je da smo se kasno skupili i tek u ove dve posljednje utakmice imali smo kompletan sastav. Potrudićemo se da se u narednih sedam dana maksimalno spremimo za početak sezone”, rekao je Jovanović.

On je dodao da bi do početka sezone trebao biti i riješen problem na poziciji “četvorke” koju Partizan pokušava popuniti dovođenjem Amerikanca iz NBA lige.

“Postoje neka imena ali ne bih sada o njima jer zasad nema ništa definitivno i konkretno” dodao je Jovanović.

U meču za treće mjesto makedonski MZT savladao je Hemofarm rezultatom 68: 61 (23:18, 17:16, 10:22, 12:11).

Vrščani su vodili na poluvremenu 40:34, ali Makedonci su uspeli da preokrenu u nastavku, prvenstveno zahvaljujući odličnom šutu za tri poena.

Najefikasniji u redovima MZT-a bio je Mijajlović sa 17 poena, a Gečevski i Dalman su postigli po 15 poena, dok je u redovima Hemofarma Šutalo postigao 15 poena, Pantić je ubacio 11, a Savović 10 poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC