• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL (kval): Crno-beli čekaju rasplet drame

Ukoliko savlada Galatasaraj, Lijetuvos Ritas dolazi u grupu sa Partizanom mt:s. U suprotnom, to će biti bolji iz meča Šarlroa - Nimburk!

 EL (kval): Crno-beli čekaju rasplet drame Izvor: MONDO

Lijetuvos Ritas i Galatasaraj sastaće se u finalu kvalifikacionog turnira Evrolige u Viljnusu, dok će iz belgijskog grada Šarlroa u elitno takmičenje istoimeni domaćin ili češki Nimburk.

Prošle sezone učesnik NLB lige iznenadio je u polufinalu skupocjeni tim ruskog Himkija, pobijedivši ga rezultatom 86:79.

Utakmica je praktično riješena u prvom poluvremenu, koje je Nimburk dobio čak sa 49:22! Himki je u nastavku imao seriju 32:9, prišao na "minus četiri", ali nije mogao do preokreta.

Kod pobjednika su najefikasniji bili Simons (na slici) sa 26 i Pumprla sa 20 poena, a kod poraženih Lončar i Kvin sa po 25. Centar ruske reprezentacije Timofej Mozgov na terenu je proveo samo četiri minuta...

U drugom meču je Šarlroa dobila njemačku Albu rezultatom 74:63.

Lijetuvos Ritas, našeg trenera Aleksandra Džikića, na svom parketu je nadigrao Cibonu - 88:71 (Rajs 19, Seibutis 13 - Harper 14) i za mjesto u Evroligi boriće se sa Galatasarajem.

Turski tim u drugom poluvremenu je slomio otpor Asvela, pa je uz 22 poena Jake Lakoviča i 18 Dariusa Songaile bilo 93:83.

Kao što je poznato, julskim žrebom odlučeno je da C grupu u kojoj su Partizan mt:s, Makabi, Real, Efes i Milano popuni pobednik turnira u Viljnusu.

Međutim, ako to bude Galatasaraj, neće moći u grupu sa drugim turskim timom, pa će automatski preći u D grupu (Barselona, Montepaski, Uniks, Prokom, Olimpija), a kod crno-belih će Šarlroa ili Nimburk.

Crno-bijeli su, inače, u subotu igrali finale turnira u Laktašima i rutinski pobijedili domaću Igokeu - 81:66 (29:21, 17:18, 20:19, 15:12).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC