• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vječiti", hoćete u Evroligu? Platite! Ni Zvezda nije sigurna, a pozivnica preko noći poskupila!

Autor Milutin Vujičić

Preko noći se promijenilo mnogo stvari, pa čak i pravila u elitnom košarkaškom takmičenju kakva je Evroliga.

 Zvezda i Partizan plaćaju pozivnice u Evroligu 750.000 evra Izvor: MN PRESS

Djelovalo je da je Crvena zvezda osvajanjem ABA lige obezbijedila učešće u Evroligi naredne sezone, ali je potom generalni direktor Paulijus Motiejunas priredio "hladan tuš" za sve na Malom Kalemegdanu. Prema njegovim riječima uoči fajnal-fora u Berlinu, čak ni Zvezdino mjesto naredne sezone u Evroligi nije sigurno, odnosno istakao je da osvajanje šampionske titule više nije nikakav garant za to.

Sada stižu nove informacije da ako Crvena zvezda i Partizan žele da igraju elitno takmičenje naredne sezone, moraće da plate specijalne pozivnice. Prema informacijama "Mozzart Sporta", to zadovoljstvo je čak poskupilo, tako da će za učešće u Evroligi biti potrebno platiti 750.000 evra.

To je više nego prethodnih godina (koštala je 500.000 evra), s tim da nema i dalje zvanične potvrde o povećanju nagradnog fonda, inače vrlo "mršavog". Evroliga ovu bezobraznu cijenu opravdava time što ima više zainteresovanih za učešće nego mjesta u eliti, a već ranije je istaknuto da su pored "vječitih" u konkurenciji još Virtus, Alba i Valensija. Jedan od tih timova neće igrati u Evroligi, ali i tu može da se zakomplikuje stvar.

Iako je šampion Evrokupa Pariz djelovao siguran, sada se pojavljuju informacije da imaju problem sa formiranjem minimalnog budžeta, dok je sve jasnije da ideja o Dubaiju nije još "sazrila", pa ćemo ih naredne sezone najvjerovatnije vidjeti samo u ABA ligi (pitanje da li i u Evrokupu).

Podsjetimo, sigurni učesnici naredne sezone su: Real Madrid, Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Fenerbahče, Makabi, Baskonija, Anadolu Efes, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i ASVEL, inače dioničari i suvlasnici Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC