• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve se zaboravlja, staje u dva finala: Fajnal-for Evrolige u Berlinu, može li iko da sruši Real Madrid?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fajnal-for Evrolige igra se u Berlinu, a četiri tima se takmiče za šampionski naslov.

 Evrolifa fajnal-for Real Olimpijakos Panatinaikos Fenerbahče Izvor: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Dugo iščekivani fajnal-for Evrolige počinje danas u Berlinu, a svima je jasno da je glavni kandidat za osvajanje šampionske titule Real Madrid. Najtrofejniji klub i istoriji evropske košarke mogao bi tako da odbrani naslov prvaka i dođe do 12. trofeja u ovom takmičenju, ali sve staje u dvije utakmice - i zaboravlja se njihova dominacija!

Real Madrid je bio nadmoćan u regularnom dijelu sezone i imao je skor 27-7 (pokvaren zbog opuštanja nakon osvajanja prvog mjesta), a potom je u plej-ofu jedini "očas posla" riješio prolazak na fajnal-for. Bili su bolji od Baskonije (3:0), tako da su se manje umorili od svojih protivnika, ali nikada ne treba otpisivati Olimpijakos koji ih večeras od 21 čas čeka u Berlinu i nada se da će kao 2012. godine sa Dudom Ivkovićem napraviti iznenađenje na fajnal-foru.

Prije toga nas čeka još jedan spektakl jer od 18 časova Panatinaikos igra sa Fenerbahčeom, a taj meč je već imao "vrelu" uvertiru jer su navijači turskog tima "napali" trener Atinjana. Ergin Ataman je bio na meti navijača, pošto je trenirao rivalske Efes i Galatu, a vidjećemo da li je njegova energija dovoljna da PAO dođe do finala.

Dugo već posrću, nisu bili na fajnal-foru još od pomenute 2012. godine, dok je Fenerbahče sa Željkom Obradovićem imao pet uzastopnih sezona u završnici takmičenja. Uspio je jednom da ih odvede do šampionskog pehara, a sada se Fener vratio na fajnal-for i nada se da će sa Šarunasom Jasikevičijusom uspjeti da "zagorča" život Dimitrisu Janakopulosu, međutim teško je u ovom trenutku ocijeniti ko ima bolje šanse za to.

PAO u svojim redovima ima možda i najboljeg igrača Evrolige Kendrika Nana, ali viđali smo već ove sezone kako umije da "podivlja" Najdžel Hejs-Dejvis, najveći adut turskog kluba. U svakom slučaju, pred nama su dve izuzetno zanimljive utakmice koje će se pratiti i u Srbiji, iako Evroliga nije bila korektna prema "vječitima" zbog licenci.

Anketa

Ko će osvojiti Evroligu?

  • Fenerbahče

    0% (0)

  • Real Madrid

    33.33% (1)

  • Panatinaikos

    66.67% (2)

  • Olimpijakos

    0% (0)

Ko će osvojiti Evroligu?

Rezultati



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC