• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi detalji pozivnice za Evroligu! Litvanac pomenuo Zvezdu, Bodiroga se nasmijao, pa riješio dilemu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Košarkaši Crvene zvezde trenutno su najbliži specijalnoj pozivnici Evrolige za narednu sezonu.

 Crvena zvezda ima prioritet pri podjeli pozivnica za Evroligu Izvor: MN PRESS

Ko će igrati naredne sezone u Evroligi? Nadaju se i Crvena zvezda i Partizan, a poslije novih izjava čelnika najboljeg košarkaškog takmičenja u Evropi čini se da crveno-bijeli imaju prednost u odnosu na najvećeg rivala. Detalje sa nezvaničnog sastanka direktora Evrolige i predstavnika medija tokom Fajnal-fora u Berlinu prenosi specijalizovani košarkaški sajt "eurohoops" i tom prilikom otkriva da je čak i Litvanac Paulijus Motiejunas svoj stav približio onom koji je iznio Dejan Bodiroga.

Izjavu Litvanca da Crvena zvezda nema obezbjeđeno mjesto u Evroligi iako je osvojila ABA ligu djelimično je demantovao legendarni Dejan Bodiroga, koji je izjavio da će crveno-bijeli kao regionalni šampioni imati prioritet. Sličnu izjavu sada je medijima dao i Motiejunas, koji je svoje riječi prilagodio realnom stanju stvari - prethodnih godina šampion ABA lige nije imao garantovano mjesto, ali jeste imao prioritet pri podjeli specijalnih pozivnica!

"Srpsko tržište je nevjerovatno i veoma važno za Evroligu“, rekao je Motiejunas i dodao: "Ali niko ne želi ono što smo vidjeli na nedavnom ABA finalu, to nikome nije dobro. Ukupan utisak o prisustvu dva srpska tima u Evroligi je pozitivan, međutim, ovaj incident između dva evroligaška tima u lokalnoj ligi ne pomaže." U razgovor se, uz osmijeh, uključio i Dejan Bodiroga. "Nemaju specijalnu pozivnicu, ali imaju prioritet da dobiju mjesto u Evroligi", rekao je legendarni srpski košarkaš.

Litvanac je tako potvrdio da će timovi iz ABA lige i predstojećeg ljeta biti prioritet kada je u pitanju davanje licence za učešće u Evroligi, a jasno je da će aktuelni šampion biti u blagoj prednosti. Crveno-bijeli su trenutno bliži da zaigraju u društvu najboljih, dok će Partizan morati da se bori protiv tri tima. Pozivnici za Evroligu nadaju se Virtus, Valensija, Alba i beogradski crno-bijeli, a od ta četiri tima tri će igrati u narednoj sezoni elitnog košarkaškog takmičenja. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC