• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne pamti se gori meč na fajnal-foru! Jedan je od najplaćenijih u Evroligi, a raspao se kad je najvažnije

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Skoti Vilbekin će željeti što prije da zaboravi užasnu partiju protiv Panatinaikosa na fajnal-foru Evrolige.

 Skot Vilbekin najgora partija u Evroligi Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Panatinaikos je pobijedio Fenerbahče 73:57 i plasirao se u finale fajnal-fora Evrolige gdje će igrati protiv Real Madrida, a jedan od razloga zašto je ekipa trenera Šarunasa Jasikevičijusa bila nemoćna je i očajna partija Skotija Vilbekina (31). Amerikanac, do skoro i reprezentativac Turske, odigrao je katastrofalnu utakmicu koja ulazi u istoriju takmičenja.

Vilbekin je postigao samo dva poena, uz ukupan indeks korisnosti - "minus devet". Kako je to uopšte moguće? Vilbekin je postigao samo jedan koš iz igre, šutirao je 1/5 za dva i 0/5 za tri poena. Uz to je imao dva skoka, dvije asistencije, četiri izgubljene lopte i još tri lične greške, što kada se sve sabere znači da je ostvario najslabiji indeks korisnosti u istoriji mečeva na fajna-foru Evrolige. Prethodno su neslavni rekord sa "minus osam" držali "Ćaćo" Rodriges i Nikos Haciretas.

Poslije meča, Vilbekin se izvinio čitavoj ekipi, a vidjećemo kako će u Fenerbahčeu reagovati pošto ih je "izdao" jedan od najboljih igrača. Ujedno, jedan od najplaćenijih u Evropi koji ima platu od 2,4 miliona evra. U klub je inače stigao 2022. godine i za njega je Fenerbahče platio i obeštećenje od milion evra Makabiju.

Sada ulazi u posljednju godinu ugovora sa Fenerbahčeom i vidjećemo da li će katastrofalna utakmica u najvažnijoj utakmici sezone uticati da možda promijeni sredinu. Ove sezone u prosjeku je postizao 13 poena po meču uz 2,2 skoka i 3,3 asistencije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC