• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda čeka navijače

Za prijateljski meč humanitarnog karaktera protiv Bajern Minhena (srijeda, 21.00) ostalo je u prodaji još oko 1.500 ulaznica.

 Zvezda čeka navijače Izvor: MONDO

Postoje svi uslovi da duel Crvene zvezde i Bajerna bude spektakl i na terenu i na tribinama.

Zbog velikog broja kvalitetnih igrača na obe strane, zbog dvojice sjajnih trenera, ali i zbog najavljenog povratka Delija u halu Pionir.

Efekti navijačke podrške prethodnih sezona su bili očigledni na primjeru "vječitog rivala". Sada i crveno-bijeli žele da obezbijede veći broj ljudi na svojim utakmicama, ali takođe kvalitetnu, sportsku atmosferu.

"Hvala Bajernu na posjeti, koju ćemo sigurno uzvratiti. Ovaj meč biće prilika da se napravi spektakl i da to bude početak misije povratka Crvene zvezde na mjesto koje joj pripada, ne samo u sportu, već i u društvu", rekao je predsjednik kluba Nebojša Čović i pozdravio prisutne legende - Ranka Žeravicu, Dragana Kapičića, Milana Gurovića...

U Zvezdi su prezadovoljni kako teče prodaja sezonskih ulaznica.

Za duel sa Bajernom, od kojeg dio prihoda ide u akciju "Bitka za bebe", ostalo je još oko 1.500 karata (sezonske neće važiti, kako bi bilo skupljeno što više novca).

Međutim, veliki broj navijača koji će u srijedu doći u dvoranu, nastaviće sa bojkotom utakmica ABA lige.

"Za sve je potrebno vrijeme, tako i za proces povratka navijača u Pionir", prokomentarisao je Čović i stav Delija po tom pitanju nazvao "legitimnim".

"To je naslijeđen problem, zbog kojeg ne krivim ni navijače, ni prethodne uprave. Možda tu nije bilo dovoljno komunikacije, ali ja ne želim nikoga da tjeram da mijenja svoju odluku".

"Kvalitet košarke vezan je za dva stuba sporta Srbije, dva nacionalna dobra - Crvenu zvezdu i Partizan. Kako oni budu rasli i radili sa svojim navijačima, takvi će nam biti i sport i ponašanje u dvoranama", dodao je Čović.

Svetislav Pešić naglasio je da mu je drago što prodaja ulaznica ide dobro.

"Nemam problem ako nam dolaze navijači koji prate druge sportove, ali se uvijek radujem kada su na tribinama košarkaški navijači, koji poznaju naš sport i pomažu nam da budemo bolji nego što trenutno jesmo. Mi ne igramo za sebe, tu smo zbog navijača i to stvarnih".

Kao primjer pravog bodrenja ekipe, trener crveno-bijelih naveo je finale prvenstva Evrope za odbojkašice između Srbije i Njemačke.

"Želio bih lično da čestitam odbojkašicama, jer se takvi uspjesi ne prave preko noći, a posebno čestitam publici. Nisam imao zadovoljstvo da im se pridružim, pratio sam meč preko TV-a, ali to su navijači kakvi su nam potrebni. Dakle, svi su dobrodošli u Pionir, ali samo ako se ponašaju kao publika na odbojci".

Ispred Bajerna su na konferenciji bili trener Dirk Bauerman i direktor Marko Pešić.

"Hvala Zvezdi na pozivu. Uvijek nam je drago da posjetimo Srbiju i odigramo utakmicu protiv velikog tima. Za Beograd me vežu lijepa sjećanja, na srebrnu medalju iz 2005, kao i prijateljstvo sa Svetislavom, koji je jedan od najboljih evropskih trenera", izjavio je Bauerman.

Preostale ulaznice će se prodavati na dan utakmice od 10 časova na Malom Kalemegdanu, a od 16 časova na blagajni Pionira, čije se kapije otvaraju u 19.30.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC