• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zagreb naoštren za Partizan

Zvanični početak nove sezone u regionalnoj ABA ligi donosi nam i evroligaški duel, između Zagreba i branioca trofeja Partizana mt:s.

 ABA: Zagreb naoštren za Partizan Izvor: MONDO

Hrvatski šampion pojačan nekolicinom novih igrača, među kojima i bivšim NBA košarkašem Šonom Mejom i iskusnim plejmejkerom Sašom Ožboltem, doskorašnjim košarkašem ljubljanske Olimpije.

Bivši NBA centar (igrao za Šarlot, Sakramento), Šon Mej prošle godine je igrao za turski Fenerbahče gde ga je trenirao Neven Spahija.

"O hrvatskoj košarci nisam znao gotovo ništa, a kada je stigla ponuda Zagreba nazvao sam telefonom bivšeg saigrača Roka Ukića koji mi je poprilično pohvalio Hrvatsku. E da, i Alan Anderson mi je rekao da mu je bilo lijepo u Ciboni", izjavio je Mej na promociji novog tima Zagreba.

Mej, inače, ima dobar košarkaški pedigre, jer mu je i otac Skot, sredinom 70-ih godina bio poznato ime u SAD.

Njegov cilj je da u Zagrebu dođe u formu koja bi mu omogućila da se ponovo oproba u NBA Ligi.

"Prošle sezone sam igrao za turski Fenerbahče, ali ne onoliko koliko sam želio. Nadam se da ću ovdje imati redovnu minutažu i spreman sam za ulogu nosioca igre", rekao je Mej koji je u Zagreb došao sa viškom kilograma.

Na pozicijama jedan i dva Zagreb sada ima trojicu igrača - iskusnog Damira Mulaomerovića (37 godina), Sašu Ožbolta (30 godina) i Dijante Gereta, čija je glavna osobina brzina.

"Još se upoznajemo i vjerujem da ćemo spremni i u dobroj formi dočekati prve utakmice", rekao je 195 centimetara visoki Geret, koji je u Evropu došao sa Univerziteta Ajova Stejt.

Na poziciji krilnog centra Zagreb će u novoj sezoni imati 212 centimetara visokog Seneglaca Papa Dije, koji je levoruk. On je prethodnih pet sezona igrao basket na američkom koledžu i s obzirom da mu je ovo prvi dodir sa evropskom košarkom trebaće mu vremena da se privikne na način igre.

Utakmica Zagreb - Partizan mt:s biće odigrana u subotu od 20 časova.

Inače, Zagreb je u Evroligi u grupi sa Žalgirisom, moskovskim CSKA Moskva, atinskim Panatinaikosom, Unikahom i njemačkim Brose Basketom.

(MONDO - foto: KK Zagreb)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC