• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veče Delija i Morisona

Crvena zvezda Beograd pred više od 7.000 gledalaca u Pioniru nadigrala i ubjedljivo pobijedila Bajern iz Minhena - 80:55.

 Veče Delija i Morisona Izvor: MONDO


U meču koji je imao i humanitarni karakter, Crvena zvezda - Bajern 80:55 (26:11, 17:22, 18:10, 19:12)!

Adam Morison debitovao je pred beogradskom publikom sa 17 poena i šest skokova, prije nego što je u 35. minutu isključen zajedno sa talentovanim centrom gostiju Bogdanom Radosavljevićem.

Filip Čović bio je drugi strijelac tima sa 12 poena, dok su Bavarce predvodili Filip Švethelm sa 12 i Džonatan Valas sa 11 pogodaka. Petar Popović, odnosno Jan Hendrik Jagla bili su najbolji skakači sa po sedam uhvaćenih lopti.

"Bilo nam je važno da odigramo ovakvu utakmicu, protiv tima sastavljenog od iskusnih igrača. Košarkaši Bajerna nisu se snašli u ovoj čudnoj atmosferi i mi smo to iskoristili. Naši mladi momci odigrali su jaku odbranu, na granici faula. To je ono što želimo", bio je prvi komentar Zvezdinog stratega Pešića.

Osim u drugoj četvrtini, kada su gosti postigli nekoliko lakih poena iz "pik end rol" akcija, kao i dvije vezane trojke, crveno-bijeli su sve vrijeme kontrolisali igru.

Već u 13. minutu vodili su rezultatom 31:13, Bajern je uhvatio priključak do odlaska na odmor, ali su ih onda Čović i Morison vratili na početak serijom od 7:0 (50:33).

Mile Ilić u 31. minutu je prvi put odveo Zvezdu na "plus 20", a ekipa nije stala ni kada je Morison morao na klupu poslije lakta njemačkog Jagodinca i ipak previše burne reakcije.

Uslijedilo je obostrano isključenje i zatim "loženje" publike da nastavi sa bukom, od strane nekadašnjeg NBA igrača, kojem je adrenalin očigledno skočio do maksimuma.

Bajern nije imao snage da smanji visoku prednost, Branko Lazić je trojkom u 37. minutu (73:50) dao znak da se upali još koja baklja...

Delije su na povratku u Pionir pokazale da su velika snaga Zvezde, ali da mogu da budu i veliki problem, s obzirom na neke poteze (bacanje petardi na teren, prekrivanje semafora zastavom) koji ne bi prošli nekažnjeno da je u pitanju bila zvanična utakmica.

Fudbal je, ipak, jedno, košarka nešto sasvim drugačije. Ali, kako je rekao i predsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović prije utakmice - ništa ne ide preko noći.

CRVENA ZVEZDA: Čović 10, Cvetković 6, Marković 9 (5sk), Ilić 6, Lazić 5, Nedović 6, Subotić 6, Radetić 2, Morison 17 (6sk), Milutinović 4, Popović 9 (7sk).

(MONDO, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC