• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Šampionu najteži zadatak na startu

Košarkaši Partizana mt:s u odbranu titule u Jadranskoj ligi krenuće iz glavnog grada Hrvatske, gdje gostuju domaćem Zagrebu.

 ABA: Šampionu najteži zadatak na startu Izvor: MONDO

Duel prvog kola u sezoni 2011/2012. između hrvatskog i srpskog šampiona igra se u subotu sa početkom od 16.30 časova u Košarkaškom centru "Dražen Petrović".

Kapiten Partizana mt:s Petar Božić ističe da ih očekuje težak duel jer su se Zagrepčani pojačali tokom ljetnje pauze, ali da crno-bijeli, shodno svojim ambicijama, idu na pobjedu.

"Zagreb je, u ovoj za njih evroligaškoj godini, napravio jedan izuzetno jak i kvalitetan tim. To nam je prvi meč, a i protivnik je veoma ozbiljan, pa nas očekuje možda i jedno od najtežih gostovanja u sezoni. Svjesni smo njihovih kvaliteta, kao i naših ambicija, pa u Zagreb idemo izuzetno motivisani u želji da na najbolji mogući način počnemo sezonu. Neće biti lako, jer zaista imaju odličan tim. Prošlogodišnju ekipu su nadogradili dovođenjem kvalitetnih pojačanja, tako da ćemo moramo da odigramo na najvišem nivou", rekao je Božić.

Zagreb i Partizan do sada su se sastali 16 puta, a ovo će im biti 15. susret u Jadranskoj ligi. U međusobnim susretima u regionalnom takmičenju srpski šampion je daleko uspješniji - ima 14 pobjeda, dok su Zagrepčani slavili samo dva puta.

Trener crno-bijelih Vlada Jovanović ističe da ih u Zagrebu na otvaranju nove sezone očekuje ozbiljan protivnik.

"Početak sezone u Jadranskoj ligi uvijek nosi opterećenje. Svaki početak je težak, u ovom slučaju dodatno teži jer igramo protiv jedne veoma kvaliitetne ekipe koja je prošle godine osvojila nacionalni šampionat Hrvatske. Bila je u tom finalu i više nego dominantna i zasluženo slavila, i tako se ove godine plasirala u Evroligu. Posljednje tri-četiri godine su imali velika novčana ulaganja, birali su veoma jak tim, pravili su selekciju godinama, i uspjeli su da se plasiraju u Evroligu", objasnio je strateg Partizana.

On je rekao da njegov tim mora maksimalno ozbiljno da pristupi duelu u Zagrebu.

"Mi ćemo pokušati da pokažemo što ozbiljniju igru na toj utakmici, i u zavisnosti od toga koliko budemo pružili na terenu, možemo očekivati i pozitivan rezultat", rekao je šef stručnog štaba Partizana mt:s.

PAROVI PRVOG KOLA

SUBOTA
Zagreb - Partizan mt:s (16.30)
Helios - Široki (17.00)
Crvena zvezda Beograd - Hemofarm (18.15)
Union Olimpija - Zlatorog Laško (20.00)
Radnički - Cibona (nedelja, 20.00)
Cedevita - Budućnost (večeras, 18.00)
Krka - Makabi 68:83

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC