• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: I Hemofarm uzeo mjeru Zagrebu

Hemofarm u izjednačenom i uzbudljivom meču pobijedio Zagreb 80:77. Prva pobjeda Vrščana, drugi poraz "mrava".

 ABA: I Hemofarm uzeo mjeru Zagrebu Izvor: MONDO

"Strpljenja, molim", govori danima unazad trener Hemofarma Željko Lukajić sjvestan da je pred njegovom podmlađenom ekipom veliki rad i da u svakoj utakmici treba nešto da nauči. I naučila je.

Poslije ubjedljivog poraza od Crvene zvezde Beograd na startu ABA Lige prije nekoliko dana, Hemofarm je priredio iznenađenje, pobijedivši na svom terenu iskusnu i pojačanu ekipu Zagreba 80:77 (43:40).

Hemofarm je vodio gotovo tokom cijelog meča, u nekoliko navrata je branio i odbranio pokušaje hrvatske ekipe da preokrene na svoju vodenicu i može se reći zasluženo je stigao do prvih bodova u regionalnoj ligi.

Utakmica izjednačena, bez osjetnije prednosti za neku ekipu (Hemofarm je imao 40:34, 55:48 i 75:68). Ključni period meča dogodio se u periodu od 33. do 35. minuta kada je Hemofarm od 69:68 došao na 75:68. Zagreb, koga je u prvom kolu deklasirao Partizan mt:s, u samom finišu je pokušao još jednom ofanzivom i prišao je na 75:77. Tada je prvi put u meču iz igre promašio Marko Šutalo.

Šutalo je do tada bio bez promašaja za dva poena (šest od šest), ali mu je ruka zadrhtala u poslednjem mintu. Zagreb je došao do lopte i do tajm-auta. Međutim, jedan od najiskusnijih u redovima "mrava" Mario Kasun se revanširao domaćinu za promašaj (ni on nije pogodio koš), da bi Mladen Jeremić pogodio jedno od dva bacanja - 78:75.

Novu dramu u hali "Milenijum" unio je Krunoslav Simon koji je oba puta bio precizan sa linije penala. Ali, oba puta je potom pogodio i Jeremić i Hemofarm je odbranio pobjedu!

Već pomenuti Marko Šutalo pucao je u skladu sa preizmenom - sa 18 poena bio je najefikasniji u domaćoj ekipi (samo jedan promašaj za dva 6-7), Mladen pantić je postigao poen manje. Mladen Jeremić je stao na 11, ali je dao neke važne, možda i odlučujuće poene za Hemofarm, uključujući.

Kod Zagreba Kasun 16 poena uz osam skokova, po 15 su dali Damir Mulaomerović i Rolin Džošua Hejtvelt, Krunoslav Simon postigao je 12, imao šest skokova, četiri ukradene lopte i osam asistencija.

PAROVI I REZULTATI 2. KOLA:


utorak:

Hemofarm - Zagreb 80:77 (20:21, 23:19, 17:18, 20:19)

Budućnost - Crvena zvezda Beograd 79:64

Olimpija - Cedevita 84:81 (17:20, 19:26, 24:25, 24:10)
/Varda 15p, Grin 15p, Jagodnik 11p i 9sk - Voren 20p/

(Olimpija ima 2-0, Cedevita 1-1)

sreda:

Cibona - Krka (19h)
Partizan mt:s - Helios (20h)
Široki - Radnički

***Napomena: Makabi je već odigrao tri utakmice u ABA Ligi i ostvario sve tri pobede (Krka, Zlatorog i Cibona).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC