• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda potonula u "Morači"

Crvena zvezda Beograd potonula u "Morači" poslije neslavnog drugog poluvremena. Samo šest poena u trećoj četvrtini!

 ABA: Zvezda potonula u "Morači" Izvor: MONDO

Očajna igra Crvene zvezde Beograd u drugom poluvremenu meča 2. kola regionalne igre protiv Budućnosti u Podgorici za posljedicu je imala
Budućnost - Crvena zvezda 79:64 (39:46), uz dabl-dabl učinak Nikole Vučevića (16 poena, 18 skokova i četiri blokade).

Nevjerovatnom serijom od 38:5 u drugom poluvremenu domaćin je prelomio utakmicu.

U rastrzanoj igri u prvom poluvremenu, bolje su se snašli gosti iz Beograda. Igralo se u serijama. Crvena zvezda je povela 6:0, Budućnost je potom izjednačila, da bi klub iz Beograda ponovo imao +6 (12:6). Ponovo su se Podgoričani vratili u igru (14:14), da bi gosti ponovo stekli prednost na kraju prve četvrtine - 23:17.

Crvena zvezda Beograd je bolje otvorila drugu četvrtinu. Trojkom Bojana Radetića i pogocima Andreje Milutinovića sa penala, imala je +10 (28:18). Poslije tehničke greške gostima, Budućnost je prišla -4 (30:34). Uslijedio je novi kontraudar Crvene zvezde Beograd i njeno najveće vođstvo 41:30.

Teško je objasniti šta se dogodilo sa Crvenom zvezdom Beogradu u trećoj četvtini. Samo jedan koš iz igre(!!!) i ukupno šestu trećem periodu! Jedini koš iz igre u trećoj četvrtini gosti su dali u posljednjem minutu (pogodio je Bojan Radetić).

Budućnost je u drugo poluvijeme ušla odlučnije, agresivnije. Rezultat takve igre, uz pomoć indisponiranih gostiju je bio 28:6! Kakva serija domaćina! Na semaforu dvorane "Morača" na kraju treće četvrtine pisalo je 67:51.

Agonija Crvene zvezde Beograd nastavljena je i u prvim minutima posljednejg dijela igre. Punih pet minuta bez poena (a bilo je i slobodnih bacanja!). Za to vreme, Budućnost je punila koš gostiju i došla je na +26 (77:51). Bilo je i efektnih poteza igrača Budućnosti - zakucavanje Milivoja Božovića (doskorašnjeg igrača Hemofarma), rampa Nikole Vučevića Radetiću.

Prvi poen u posljednjoj četvrtini Crvena zvezda Beograd dala je u 4.20 minutu! Strijelac je bio Bojan Subotić. Dakle za 15,5 minuta drugog poluvremena, gosti su dali samo sedam poena (dva iz igre i četiri sa linije bacanja).

Jasno je da je Crvena zvezda Beograd izgubila meč još u trećem periodu igre kada je uletjela u "crnu rupu".

Nikola Vučević je bio centralna figura meča sa 16 poena, čak 18 skokova(!) i četiri rampe. BojanDubljević je postigao 14 poena. Kod Zvezde Subotić 15, Milutinović 13, a Radetić 12.

Ekipe su bile manje-više izjednačene u šutu, ali je Budućnost imala osam skokova više (43 prema 35). Domaćin je šutirao slobodna bacanja 21-30, a Crvena zvezda Beograd 21-34.

Budućnost i Crvena zvezda Beograd imaju isti učinak poslije dve odigrane utakmice: po pobjeda i poraz.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC