• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica za MONDO: Dobro je počelo

Kaha Laboral slavila na teškom gostovanju Gran Kanariji, a reprezentativac Srbije proveo na parketu 27 minuta.

 Bjelica za MONDO: Dobro je počelo Izvor: MONDO

Tim Nemanje Bjelice upisao je i drugu pobjedu u novom prvenstvu Španije.

Sigurnom igrom savladana je Gran Kanarija (77:68), koja na svom parketu uvijek predstavlja teškog protivnika, kako zbog kvaliteta ekipe, tako zbog dugog puta koji moraju da prevale gosti.

"Igrali smo odličnu odbranu i od druge četvrtine održavali razliku na osam-devet poena. Ja sam uglavnom bio na 'četvorci' jer nam je povrijeđen Džoi Dorsi, on je novi Amerikanac, doveden iz Toronto Reptorsa", rekao nam je Bjelica sa aerodroma u Madridu, gdje je ekipa čekala presjedanje za Bilbao.

U prvom kolu protiv Kahasola igrao je samo šest minuta, sada čak 27, što se prošle sezone dešavalo rijetko ili nikako. Kakva su očekivanja u nastavku takmičenja?

"Mislim da sam dobro igrao Superkup i prijateljske utakmice i da trener Duško Ivanović ima povjerenja u mene. Zadovoljan sam kako se odvijaju stvari, moram samo da nastavim sa jakim treningom. Glavno je da sam spreman i da ne osjećam posljedice operacije šake. Da kucnem u drvo..."

Ono što nije bilo dobro protiv Gran Kanarije je procenat šuta - 1/6 iz igre. Bjelica je postigao tri poena, uz pet skokova, dvije asistencije, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu.

S obzirom na višemjesečnu pauzu i sporednu ulogu na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, jasno je da u top formu ne može da se vrati "preko noći".

"Uglavnom su to bili šutevi sa distance. Nisam imao svoje veče što se toga tiče, ali vjerujem da će biti bolje".

Tokom napornog putovanja (dva avionska leta i put autobusom od Bilbaoa do Vitorije) provodi vrijeme sa prezimenjakom Milkom, koji je ljetos stigao iz Lijetuvos Ritasa.

"Uvijek je dobro kad imaš sa kim da popričaš na svom jeziku. Dejan Musli je otišao na pozajmicu, tako da smo ostali nas dvojica. Nadam se da će u Fuenlabradi iskazati talenat zbog kojeg je doveden u Kahu Laboral", zaključio je Nemanja Bjelica.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC