• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: "Parni valjak" melje

Partizan mt:s prejak za Helios u meču drugog kola regionalne lige, odigranom pred 6.000 ljudi - 86:59 (24:17, 22:9, 14:17, 26:16).

 ABA: "Parni valjak" melje Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s nisu ponovili lepršavu partiju sa subotnjeg gostovanja Zagrebu, ali je konačan ishod bio gotovo identičan - 27 poena razlike, poslije "plus 28" na premijeri.

Rutinska pobjeda šampiona, pred odlično popunjenim tribinama, poslije koje su igrači i navijači zajedno pjevali, kao da je reč o evroligaškoj utakmici.

Helios, prema očekivanju, nije mogao da se ravnopravno nosi sa crno-bijelima, koji sa Pekovićem i Raduljicom ima očiglednu prednost u odnosu na većinu rivala u ABA ligi.

Partizan je loše počeo utakmicu u fazi napada, pa je za nepunih pet minuta imao samo dva poena na svom kontu (Milosavljević). Međutim, odbrana je dobro radila svoj posao, pa ni Domžalci nisu uspjeli da povedu sa više od tri razlike.

"Parni valjak" pokrenuo je Miroslav Raduljica, Vladimir Lučić poentirao je uz dodatno slobodno bacanje, a publiku na noge podigao Petar Božić, košem iz solo akcije uz faul - 16:12.

Od tog trenutka je prednost crno-bijelih vrtoglavo rasla, a laki koševi nizali su se kako iz pozicionih napada, tako i kontri proisteklih iz čvrste odbrane, ali i brojnih promašaja igrača Heliosa van linije 6,75 metara.

Zapaženu rolu u prvom poluvremenu je ostvario Branislav Đekić, uprkos povredi koljena zbog koje je nakratko morao da napusti teren. Mladi krilni centar prikazao se u daleko energičnijem izdanju nego na startu prošle sezone, kada je vrlo brzo poslat na kaljenje u Mega Vizuru.

Upravo košem Đekića je Partizan otišao na "plus 20" u 20. minutu (46:26), a taj rezultat ostao je na snazi poslije blokade istog igrača Prepeliću.

Poslije odmora je uslijedio period opuštanja.

Helios je za prvih minut i po treće četvrtine ukrao tri lopte - dvije Kecmanu, jednu Lučiću - serijom 7:0 prišao na 46:33, ali bliže od toga nije mogao, mada je Partizan bio daleko od onoga što bi želio trener Vlade Jovanović.

Međutim, individualni kvalitet crno-bijelih je bio superioran, pa su u posljednjih 10 minuta sa lakoćom podigli razliku do 74:49 (koš i bacanje Pekovića) u 36. minutu, a zatim na maksimalnih 86:55, kada je Nemanja Jaramaz presjekao napad Heliosa i poentirao "slalomom" od koša do koša.

Zmago Sagadin učinio je sve da njegova ekipa ne doživi katastrofu, ali je to uz nizak procenat šuta za tri poena bilo neizbježno.

Navijači Partizana mt:s koji su željeli da vide malo ljepšu košarku imaće bolju šansu za to u nedelju, kada u Pionir stižu Miroslav Nikolić i Radnički iz Kragujevca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC