• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve se mijenja, pa i Evroliga?

Najjače evropsko košarkaško klupsko takmičenje - Evroliga - uskoro bi trebalo da doživi bitne promjene u sistemu takmičenja.

 Sve se mijenja, pa i Evroliga? Izvor: MONDO

Evroliga će po aktuelnom formatu živeti još ovu sezonu, a već od sljedeće 2012/13 desiće se promjene, prije svega u drugoj fazi (Top 16), saznaje italijanski košarkaški sajt Basketnet.

Sajt piše da će uvodni dio Evrolige ostati nepromenjen, odnsono sa 24 kluba podijeljena u četiri grupe. Ideja je da se u Top 16 fazi formiraju dve grupe, a ne četiri kao što je bio slučaj ranijih godina i kao što će biti ove sezone, u kojima će igrati po osam klubova. Na taj način povećao bi se broj jakih utakmica, a umjesto šest svaka ekipa koja izbori plasman u drugu rundu odigrala bi još 14 mečeva.

Ni kalendar takmičenja ne bi predstavljao problem, jer Evroliga ima upražnjene termine u januaru i aprilu pred Fajnal-for

Ako se uspostavi novi sistem takmičenja, timovi koji bi se plasirali u Top 16 odigrali bi do četvrtfinala 24 utakmice, a oni koji bi Evroligu završili u prvoj fazi, igrali bi kao i do sada - deset mečeva.

Takođe, u cilju popularizacije Evrolige razmišlja se i o izmještanju termina utakmica. Fudbalska Liga šampiona je neprikosnovena kada je gledanost u pitanju, a s obzirom da se dueli ovog takmičenja i Evrolige poklapaju srijedom, razmišlja se o tome da se utakmice košarkaške elite igraju petkom. Međutim, problem predstavljaju termini u nacionalnim šampionatima, jer bi u tom slučaju timovima ostalo vrlo malo vremena za odmor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC