• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Strpimo se, na dobrom smo putu

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd zadovoljan svojim igračima, uvjerava da će crveno-bijeli zaigrati bolje.

 Pešić: Strpimo se, na dobrom smo putu Izvor: MONDO

 "Popovića sam oduvijek htio za pleja, Morison samo hoće da diže tri prsta", kaže Pešić.

Poslije ubjedljivih pobjeda nad njemačkim Bajernom i vršačkim Hemofarmom u Pioniru, crveno-bijeli su u Podgorici doživjeli bolno "prizemljenje". Budućnost ih je "potopila" u drugom poluvremenu i podsjetila da moraju još mnogo da rade kako bi igrali na željenom nivou.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić kaže da je zadovoljan igračima i da očekuje da se još više zalažu.

"Sa svim igračima sam vrlo zadovoljan. Imamo dosta radnu atmosferu, mora da bude bolje i biće bolje, zadovoljan sam njihovim odnosom i zalaganjem na treninzima. Moramo malo bolje da se uredimo, da djelujemo kao tim, da zajedno rješavamo neke stvari, da pomažemo igračima i u treneru. Na putu smo da stvorimo kompetitivan tim, koji će, ako ništa drugo, biti ravnopravan ekipama koje imaju kvalitet za Fajnal for", rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

Konferencija za novinare uoči meča sa Olimpijom bila je prilika da crveno-bijeli predstave svoje novo pojačanje - iskusnog plejmejkera Bojana Popovića. Pešić kaže da je htio da ga dovede u klub i kada je prvi put bio trener Zvezde.

"Vrlo ga cijenim, oduvijek sam ga cijenio i zbog toga je ovdje. I u ona vremena kada sam bio u Zvezdi želio sam ga da dovedem. Međutim, tada je bila drugačija situacija, a i Bojan je imao drugačije planove. Željeli smo da riješimo problem koji je nastao poslije povrede Vuka Radivojevića, a tražili smo igrača koji će se uklopiti u naš sistem", rekao je Pešić.

Naredni Zvezdin protivnik je Olimpija. Slovenci stižu u Pionir poslije pobjede nad Cedevitom, a Zvezdin trener kaže da je tim iz Ljubljane vrlo ozbiljan protivnik.

"Olimpija je dosta interesantna ekipa. Gledao sam neke njihove utakmice, pratio sam ih...očigledno su bili u velikim teškoćama protiv Cedevite i uspjeli su da je pobijede, iako mislim da su te dve ekipe kandidati za Fajnal for", kazao je on i dodao da očekuje od svog tima mnogo bolju partiju nego u Podgorici.

Iskusni stručnjak se osvrnuo i na česte nervozne reakcije Zvezdinog Amerikanca Adama Morisona i ocijenio da će bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa morati mnogo da radi na kondiciji i ponašanju.

"Njegove reakcije nisu dobre za njegovu koncetraciju. On je 'skorer', koji živi od dobrog napada. To mu je dosta dobar kvalitet, vidjeli ste da postiže koševe na različite načine, moraće da se prilagodi na evropski način igranja. On nije dovoljno ni fizički pripremljen, ne može da izdrži trening od sat i petnaest minuta u kontinuitetu. Jeste bio prvi igrač u Gonzagi, ali tamo se igrala druga košarka, to nije naš koncept. Svjestan je svega i izvinjavao se. Očekujem da će da se iskontroliše. On toliko želi da igra da želi da stalno igramo produžetak i da stalno poslije postignutih trojki podiže tri prsta. Sve to je proces adaptacije", rekao je Pešić.

Morison je isključen iz prijateljskog meča sa Bajernom, a u Podgorici je kažnjen tehničkom greškom. Dokle je stigao sa adaptacijom na Srbiju Zvezdini navijači će moći da vide u subotu u 17.00 u hali Pionir.

(MONDO, foto: kkcrvenazvezda.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC