• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić traži objašnjenja

Trener Crvene zvezde poslije poraza od Olimpije izjavio da se uvijek čudio drugim trenerima, čiji su timovi primali po 100 poena na utakmici.

 Pešić traži objašnjenja Izvor: MONDO

Svetislav Pešić, čiji se trenerski "rukopis" prije svega ogleda u čvrstoj odbrani, posebno od pik igre, u subotu je gledao svoju ekipu kako gubi utakmicu upravo na tim elementima.

Objektivno, Zvezda je zaustavila Ljubljančane samo u drugih pet minuta treće četvrtine. Sve ostalo vrijeme su igrači Saše Filipovskog radili šta su htjeli u fazi napada.

"Ovo je dosta teško objašnjivo, a objašnjenja moraju da se nađu", počeo je Pešić izlaganje na konferenciji za novinare.

"Mi smo na svom terenu primili preko 60 poena za poluvrijeme! Priznajem, prvi put sam u ovakvoj situaciji... Uvijek sam se čudio drugim trenerima, kako dozvole tako nešto, a sada ja moram da nađem razloge".

Pešić je čestitao Olimpiji na pobjedi (93:101), dodavši da neće da komentariše suđenje, da ne bi bilo da se "veliki trener vadi na arbitre".

Zatim se vratio analizi igre crveno-bijelih.

"Dosta smo uplašeni u napadu. Nemamo samopouzdanja, ni slobode u igri. Nesigurni smo u odbrani, dekoncentrisani smo, čekamo da nas publika podrži i podigne..."

"Naš najbolji igrač u odbrani je bio Morison! Dao je maksimum, koncentrisao se i odigrao odličnu utakmicu. Ne zbog toga što je dao 30 poena, nego zbog odbrane! Ostali su bili skoro nevjerovatno slabi, kao da smo pali sa neba. Nešto nije u redu i sa trenerom i sa igračima, ako se primi 60 poena za poluvrijeme", jasan je Pešić.

On je dodao da ekipa nije odradila na utakmici ono što je trenirala.

"Put nije lak, ali moramo da nastavimo da radimo. Zahvaljujem se navijačima i žao mi je što se nismo predstavili kako smo htjeli".

Upitan zašto je ekipa "pala" na kraju utakmice, kada je za šest minuta primila 17 poena, a nijednu loptu nije proturila kroz protivnički koš, kao odgovor je ponudio "emocije i neiskustvo".

"Ima kod nas igrača koji su igrali Drugu ligu Istok! Subotić je trenutno naš najbolji igrač pored Morisona, a to je prošle sezone bila njegova liga. Nismo donosili dobre odluke".

Strateg Olimpije Sašo Filipovski pripisao je trijumf svog tima fenomenalnom šutu spolja, za koji je svjestan da se rijetko događa.

"Nisam zadovoljan našom odbranom. Na ovakav šut može da se dobije jedna utakmica u sezoni. Znao sam poslije prvog poluvremena da će nam opasti procenat, ali je ipak dobro ispalo", rekao je Filipovski, kojem je ovo drugi mandat na klupi najvećeg slovenačkog kluba.

Trener Olimpije bio je od 2003. do 2005, a prije toga sedam godina radio kao asistent u stručnom štabu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC