• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Radnički preznojio Partizan

Radnički dobro namučio šampiona i bio nadomak iznenađenja. Ejsi Lo i Peković tvorci preokreta i pobjede Patizana mt.s.

 ABA: Radnički preznojio Partizan Izvor: MONDO

Iako je iskusni stručnjak Miroslav Muta Nikolić uoči gostovanja srpskom i regionalnom šampionu Partizanu mt:s, izjavio da njegov Radnički još nije spreman za tako težak ispit, ispostavilo se da nije bio u pravu! Ili je znao da njegov tim jeste spreman, pa je htio da uspava crno-bijele.

Kako god da je, Radnički je bio nadomak velikog iznenađenja u derbiju 3. kola ABA Lige, ali je Partizan mt:s, nošen podrškom oko 6.000 svojih navijača, uspio da se iščupa iz nezgodne situacije i zabilježi treću pobjedu u takmičenju.

Partizan mt:s - Radnički 77:70 (34:34).

Ejsi Lo je ovog nedjeljnog popodneva u "Pioniru" bio "dr Džekil i mister Hajd". U prvom poluvremenu vrlo loš (samo tri poena), a u drugom je bljesnuo i uz Nikolu Pekovića izvukao šampiona iz blata.

Amerikanac je postigao 11 poena i imao jednu asistenciju za Crnogorca u ključnoj seriji crno-bijelih u posljednjoj dionici - 13:4 (70:65). Vratio se Radnički u igru trojkom Danila Mijatovića, ali je odmah uzvratio Vladimir Lučić. Istom mjerom. Partizan i njegovi navijači mogli su da odahnu...

Kragujevčani su se itekako isprsili pred Partizanom. Do prvih minuta posljednje četvrtine imali su konstantno vođstvo, ali i što je važnije kontrolu utakmice. Nikako ekipa Vlade Jovanovića nije uspijevala da stigne vođstvo Radničkog, nikako da dobije neku inicijalnu kapislu koja bi pokrenula mašinu...

Sve do ulaska Ejsi Loua, koji je pokazao zašto je doveden u redove regionalnog šampiona.

Kragujevčani su imali recept za glavno oružje Partizana - igru u reketu i tu leži ključ njihove uspješne igre. Gosti su "skupili" odbranu, a među crno-bijelima, osim Dragana Milosavljevića u prvom poluvremenu, nije bilo raspoloženog igrača da to kazni šutevima spolja.

Poslije egal prve četvrtine, Radnički je u drugu ušao sa +3 (18:15). Partizan je potom napravio seriju 7-0, u kojoj su učestvovali Dragan Milosavljević i Nikola Peković, ali je Radnički još žešće odgovorio: dvije trojke (Pavković i Antoan Gadefors i dva poena Dejvida Sajmona).

Od 19:24, Radnički je došao do 27:24. Do odmora, crno-bijeli uspijevaju da stignu do izjednačenja.

Ni drugi dio meča nije donio ništa drugačiju igru. Radnički je "zaključao" reket, a crno-bijeli su promašivali. Tačnije, košarkaši Partizana sugotovo sve poene u drugom poluvemenu postizali sa linije slobodnih bacanja!

Imao je Radnički vođstvo od 59:53 (trojka Stivena Markovića) i priliku da možda prelomi meč. Taj rezultat stajao na semaforu puna dva minuta. Srećom po Partizan i Kragujevčani su griješili u napadu, a mogli su da povećaju prednost ali su im tri ataka otišla niz vjetar.

Ulaskom Ejsi Loa, koga navijači Partizana zovu "Zakon", sve se promijenilo. Pokrenuo je seriju Partizana i postigao 13 poena u posljednjoj četvrtini, koja je preokrenula ishod meča.

Peković je postigao 21 poen i imao šest skokova, ali i 11 iznuđenih faulova, Ejsi Lo takođe 21 poen. U ekipi Radničkog Miljan Pavković i Dejvid Sajmon po 17 poena.

Partizan mt:s je želio da napravi uvertiru pred početak Evrolige i dolazak Anadolu Efesa. Rezultatski je uspio, ali će morati mnogo, mnogo bolje, ako želi da obraduje navijače u četvrtak.

PARTIZAN mt:s: Lo 21, Božić 3, Milosavljević 13, Jaramaz, Kecman 6, Đekić, Anđušić, Lučić 6, Čakarević 1, Raduljica 6, Katić, Peković 21.

RADNIČKI: Pavković 17, Gadefors 8, Stiven Marković 9, Birčević 3, Sajmon 17, Lučić, Milosavljević, Mijatović 8, Mur 2, Sinovec 6, Stojačić.

REZULTATI 3. KOLA:

nedjelja:

Partizan mt:s - Radnički 77:70 (15:18, 19:16, 17:22, 26:16)
Cedevita - Zlatorog 85:73

subota:

Crvena zvezda - Olimpija 93:101
Zagreb - Budućnost 81:72
Hemofarm - Helios 83:70
Krka - Široki 71:73

odigrano ranije

Makabi - Cibona 97:81

TABELA: Makabi 3-0, Olimpija 3-0, Partizan 3-0, Široki 2-1, Hemofarm 2-1, Cibona 2-1, Cedevita 1-1, Radnički 1-2, Crvena zvezda 1-2, Zagreb 1-2, Budućnost 1-2, Zlatorog 0-3, Krka 0-3, Helios 0-3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC