• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Partizana: Čekam Mačvana!

Jovanović izjavio je da pozajmica Milana Mačvana iz Makabija nije gotova stvar, ali da će krilni centar igrati protiv Efesa, ako dođe na vrijeme.

 Trener Partizana: Čekam Mačvana! Izvor: MONDO

Do otvaranja Evrolige i duela sa Anadolu Efesom u Pioniru ostala su još četiri dana. Pitanje koje poslije pobjede nad Radničkim (77:70) najviše interesuje navijače crno-bijelih svakako se odnosi na dolazak Milana Mačvana.

Na tu temu se prethodnih dana dosta pričalo i pisalo, ali realnost je da se reprezentativac Srbije i dalje nalazi u Tel Avivu sa ekipom izraelskog prvaka.

"Informacija koja se pojavila u medijima, da je Mačvan potpisao za nas, nije istinita. Kada dolazi? Ja bih volio da dođe odmah. Interesovanje postoji, ostvarili smo kontakt, ali ne radi se tu samo o nama, već i o Makabiju, koji tog igrača ima pod ugovorom i to dosta velikim", odgovorio je Jovanović.

"Dvije strane je lako složiti, kada je upletena i treća, već je dosta teže".

Strateg crno-bijelih konstatovao je da bi se Mačvan znatno brže uklopio u sistem igre Partizana, od eventualnog pojačanja iz SAD.

Prvak Srbije zbog visoke cijene nije u mogućnosti da dovede Amerikanca sa iskustvom igranja u Evropi, pa mu ostaje da pronađe adekvatno pojačanje sa one strane Atlantika i da taj igrač prođe kroz neizbježni period adaptacije.

"Malo je vremena do četvrtka da obavimo transfer Mačvana, ali ako se ukaže šansa, ja sam spreman da rizikujem".

Dakle, ako srpski reprezentativac na vrijeme postane Partizanov, debitovaće protiv Efesa.

LO SPREMAN DA UČI



Kada je riječ o privikavanju, plejmejker Ejsi Lo na tom polju "gura" dosta dobro. Sa 15 poena u posljednjih pet minuta bio je igrač odluke u derbiju ABA lige sa Kragujevčanima.

"Ejsi na svakoj utakmici nauči nešto novo i siguran sam da će igrati na višem nivou nego sada, pošto je spreman da uradi sve što je potrebno da bi postao vrhunski plejmejker u evropskoj košarci", istakao je Jovanović.

"On se prvi put u karijeri suočava sa situacijom gdje ne može da ostvari prednost svojim driblingom i kontrolom lopte, pošto ga u reketu čekaju trojica protivničkih igrača", aludirao je na već poslovično "usku" odbranu Radničkog u mečevima sa Partizanom.

Crno-bijeli su u nedjelju proveli veći dio utakmice stižući prednost gostiju od nekoliko poena. Do 36. minuta jedva da su se nalazili u vođstvu.

"Uvijek je teško protiv Radničkog. Skupe odbranu u reketu i kockaju se da li ćemo mi pogoditi spolja. Sa šutom za trojku 1/10, kao u prvom poluvremenu, ne može da se napravi prednost, naročito kada ni naši centri nisu mogli da dođu do lakih poena nego su u situacijama 'jedan na tri' mogli samo da iznude jak faul i odu na liniju slobodnih bacanja", prokomentarisao je Vlada Jovanović.

Posebno je istakao Miljana Pavkovića i njegovo iskustvo u "pik" igri, kao i nekoliko trojki primljenih u posljednjim sekundama napada.

"Pristup mojih igrača je bio dobar. Oni su sve vrijeme htjeli i trudili se, ali ih je odbrana Radničkog izbacila iz ritma. Na kraju je Lo uzeo loptu u ruke i donio nam zasluženu pobjedu".

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC