• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta donio San Remo u Pionir!

Miroslav Nikolić i njegov tim opet namučili Partizan mt:s - od senzacije ih je dijelilo pet minuta. Posebnu pažnju privukle su cipele trenera Radničkog.

 Muta donio San Remo u Pionir! Izvor: MONDO

Nova sezona, novi Radnički - stari Muta!

Malo je trenera koji raspolažu takvim znanjem, a istovremeno se ponašaju maksimalno opušteno i raspoloženi su da ponude publici i medijima "bonus" na polju zabave.

A, da bi košarka već jednom postala profitabilan sport, moraće da bude i zabavna, a ne samo igrački atraktivna i zanimljiva sa takmičarskog aspekta.

Dakle...

Čim je Miroslav Nikolić u nedjelju izašao na parket Pionira, bljesnule su cipele kakve biste očekivali od nekoga ko sjedi u "selebriti" redu pored aut linije, ali nikako od nekoga preko puta, ko je tu došao da vodi ekipu i bori se za pobjedu.

Umjesto klasičnog para obuće, trener Radničkog ovom prilikom je ponudio ovog puta crno-bijele lakovane mokasine. Teško je procijeniti kako su se dopale publici, ali recimo da nisu ostale neprimjećene.



Na konferenciji za novinare uslijedilo je logično pitanje - da li je želio da pridobije navijače svog nekadašnjeg kluba, koji ga obično "počaste" uvredama bar jednom, dva puta tokom svakog gostovanja?

"Da, to je da mi ne bi vikali 'P..ko mutava'", spremno je odgovorio Nikolić.

Činjenica da je sa novinarom (Vladan Tegeltija sa SOS kanala) dugogodišnji prijatelj, dala je Muti prostora da dodatno pojasni stvari.

"To je San Remo! Visoka moda, koju ti ne razumiješ, jer si stalno u patikama".

Naravno, bilo je priče i o utakmici, koju je Radnički izgubio rezultatom 77:70, mada je igrao dobro i početkom posljednje četvrtine vodio sa šest poena razlike.

"Utakmice sa Partizanom u Beogradu uvijek su dodatni motiv za moje igrače. Mislim da smo izgubili jer je Stefan Birčević, mlad košarkaš, u prelomnim trenucima promašio tri otvorena šuta za tri poena, koja obično pogađa", jasan je bio Miroslav Nikolić.

Ponovio je da su crno-bijeli u ABA ligi "uz rame Makabiju" i poželio im pobjedu nad Efesom na startu Evrolige u četvrtak.

Šta je po njegovom mišljenju ključ dobrih igara Radničkog u susretima sa šampionom?

"Da se ne uvrijedi neko od trenera, ali mislim da Partizan slabo brani 'pik end rol', a to je igra u kojoj mi stvaramo prednost i otvaramo šut za tri poena trećem igraču. Pavković i Sajmon su odlični 'pik' igrači, koje je teško braniti. Ja ih zovem Stokton i Meloun!"

"Gledam da mi ostali igrači budu dobri šuteri, a kao što znate, jednog sam već otpustio (Turčin Čankaja)", podsjetio je Nikolić.

"Sada ću probati da nađem pravo rješenje na poziciji 3/4, u skladu sa novcem koji mi uprava stavi na raspolaganje. Moram da dovedem skromnijeg igrača i od njega da izvučem 120 odsto, kao prošle godine od Majkla Lija. On sad igra u Ukrajini za 200, 250 hiljada".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC