• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savanović za MONDO: Partizan je pravi test

Reprezentativac Srbije priča o novom timu Efesa, koji gostuje crno-bijelima na startu Evrolige u četvrtak od 19 časova.

 Savanović za MONDO: Partizan je pravi test Izvor: MONDO

Nepunih mjesec dana poslije neslavnog završetka Evropskog prvenstva, Duško Savanović odigrao je prvu zvaničnu utakmicu u dresu Anadolu Efesa.

Pobijeđen je Erdemir sa 36 poena razlike, ali to se i očekivalo od tima koji pored Savanovića ima Sašu Vujačića, Iljasovu, Ilievskog, Batistu, Tunčerija...

"Erdemir sigurno ne može da nam bude mjerilo. Ako ćemo da se borimo za plasman na Fajnal for, onda nam je gostovanje Partizanu prvi ozbiljan test. Imamo lijep protok lopte, nema 'divljanja' i za sada sve odlično funkcioniše. Ali, sačekajmo da se malo zahukta Evroliga", pričao je Savanović u povratku sa večernjeg treninga u ponedjeljak.

Igrao si 17 minuta, imao devet poena i šest skokova. Da li je to možda okvir u kojem ćeš se kretati u narednom periodu?

"Kažem opet da ta utakmica nije dobar pokazatelj. Kada je 30 razlike, onda igra svih 12 igrača, a ozbiljne utakmice nosi njih osam-devet. U subotu smo se zabavljali na terenu, probali sve i svašta".

Kada si posljednji put gostovao u Pioniru i kako se osjećaš povodom povratka u rodni grad?

"Igrao sam sa Uniksom protiv Zvezde, prije pet godina. Mi u inostranstvu zarađujemo velike pare, ali nemamo to zadovoljstvo da igramo kod kuće, kao što ga ima Navaro, koji se 15 godina nije pomjerio iz Španije. Čim čuješ svoj jezik, drugačije je i ljepše. I meni je drago što sa Efesom dolazim u Beograd".

Imate u sastavu devet-deset velikih imena. Da li ti je trener saopštio šta očekuje od tebe i kakvu ti je ulogu namijenio?

"Na ovom nivou košarke, kada su igrači ovoliko plaćeni, svako je dužan da sam prepozna svoju ulogu. Neke stvari se i podrazumijevaju - ako imaš Mesija, nećeš da ga pošalješ da igra štopera, ni Pujola naprijed, da daje golove. Svako je doveden zbog onoga što dobro radi i toga bi trebalo da se drži. Na treneru je da uklopi dobre strane svih nas, a na nama da se podredimo timu", jednostavno rezonuje Savanović.

Ufuk Saridža bio je u svoje vrijeme vrlo dobar igrač, ali kao glavni trener nije prošao mnogo toga?

"Kod Turaka treba cijeniti to što uvijek štite svoje ljude, u ovom slučaju svoje igrače i trenere. Neće da angažuju Amerikanca, ako imaju svog čovjeka koji može da odradi posao. Mi smo najskuplji tim u istoriji Efesa, a to što su takav projekat povjerili Saridži samo pokazuje koliko ga cene. Ja nemam ni trunku sumnje u njega".

Kakva igru forsira?

"Trenutno igramo sve. Takva smo ekipa da možemo da se adaptiramo na bilo koji stil. Možemo da spustimo loptu centrima, možemo da igramo 'pik', tranziciju, imamo šutere... Vremenom će se iskristalisati šta nam najviše leži, ali sigurno je najbolje kada imaš svestran tim".

"SAŠA, ZOVI NA KAFICU"

Dvorana u kojoj Efes trenira nalazi se u sklopu fabrike piva, udaljene desetak kilometara od dijela grada u kojem žive Savanović i ostali strani igrači. Tako je iskusio čuvene istanbulske saobraćajne gužve.

"Kad je špic, to je rijeka automobila, ali rijeka koja se miče. Mnogo je bolje nego u Moskvi, gdje bude po minus 30 stepeni i sve stoji. Da je normalan saobraćaj, trebalo bi mi 10 minuta vožnje do dvorane, ovako 45".

U čemu se voziš?

"Klupska 'kia sorento'. Uvijek kažem da je službeni auto najbolji auto - posebno što je džip. Ovdje na ulicama ima dosta čukanja, pa ako se i meni dogodi, bar ću biti bezbjedan".

Da li si stigao da upoznaš Mariju Šarapovu, "ljepšu polovinu" tvog saigrača Vujačića?

"Šarapova je tu, sljedeće nedelje igra WTA šampionat u Istanbulu! Nisam je upoznao, ali valjda će Saša pozvati na neku kaficu, pa da vidimo i to čudo".

Kako je biti u timu sa čovjekom koji ima dva NBA šampionska prstena?

"Vrhunski igrač, odličan momak. Što se kaže, vidio je svijeta. Duhovit, veseo, pozitivan. Ja volim takve ljude", zaključio je Savan.

(Ivan Bogunović - MONDO, foto: efesbasket.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC