• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Efes traži viši nivo

Partizan mt:s u četvrtak u Pioniru počinje novu evropsku avanturu. Plasman u Top 16 je velika želja, ali nije imperativ.

 Jovanović: Efes traži viši nivo Izvor: MONDO

Egzistencija crno-bijelih u Evroligi lako se može podijeliti na dva perioda - vrijeme adaptacije i građenja imena od 2001. do 2006. i vreme konstantnih uspjeha (neki bi rekli i podviga), koje i dalje traje.

Pet sezona je Top 16 faza bila nedosanjani san, a onda je Partizan pet godina zaredom igrao Top 16, dva puta četvrtfinale plej-ofa, a jednom čak i Fajnal for.

To govori da prvaka Srbije nikada nije uputno unaprijed otpisati, pa tako ni ove sezone, kada su mu konkurenti Makabi, Real Madrid, Emporio Armani i Anadolu Efes - svi odreda brutalno pojačani tokom leta.

"Mi ćemo igrati pod imperativom samo protiv Šarlroa, ne umanjujući kvalitet tog tima", rekao je na konferenciji za novinare Vlade Jovanović.

"Naša grupa je poslije žrijeba proglašena za najjaču u Evroligi, a u međuvremenu je postala jača od same sebe. Dogodila se velika selidba igrača iz NBA lige u Evropu, a skoro sve najveće zvijezde došle su u našu grupu. Jesmo i mi doveli Pekovića, ali konkurenti su se više pojačali".

Počev od utakmice sa Efesom, u četvrtak od 19 časova, crno-bijeli će se oslanjati na "hemiju", borbenost i pune tribine kada igraju u svojoj dvorani. I na Nikolu Pekovića, naravno. Dok bude tu...

"Te energije, kakvu daje pun Pionir, nema nigdje na svijetu. Navijači će nas sigurno podići, učiniti da budemo bolji i uvek na maksimalnom broju obrtaja, ali ne znamo da li će to biti dovoljno da pobijedimo nekog od favorita. Protiv majstora nekad odigraš najbolje što možeš, ali majstor ti opet da koš", slikovito je objasnio trener Partizana.
Jovanović je dodao da nema potrebe da posebno poziva navijače, jer će dvorana sigurno biti dupke puna. On je istakao da tu atmosferu nikada ne bi mijenjao za komfor Beogradske arene.

"Kuća je tamo gdje jeste, makar neka druga bila ljepša i prostranija. Ovdje se dobro osjećamo i mi i navijači, tako da Pionir za sada ostaje Partizanova kuća".

Za ekipu Efesa, u kojoj je zastavu Srbije od Igora Rakočevića preuzeo Duško Savanović, Jovanović je rekao da je uvijek puno ulagala, ali da joj se to nije vraćalo.

Ove sezone je njihova želja još izraženija, zbog činjenice da će Fajnal for biti održan u Istanbulu.

"Fajnal for je minimum kojim će se oni zadovoljiti. Mi ćemo pokušati da se motivišemo i podignemo igru na viši nivo, jer su oni 'na papiru' znatno jači tim".

"Igraćemo bez alibija, naročito na svom parketu", obećao je Jovanović.

Kako trenutno stoje stvari, Milana Mačvana neće biti u timu, bar na utakmici sa Makabijem.

"Ista je situacija kao prije dva dana. I dalje smo u pregovorima, ali sada to već prijeti da postane dvosjekli mač. Ako uspijemo da ga dovedemo do Efesa, ispašće da smo kompletni, a on će sa nama provesti otprilike 120 minuta".

Kapiten ekipe Petar Božić složio se da je grupa u kojoj će igrati "jedna od najjačih".

"Sve ekipe su ekstremno pojačane, posebno one koje su na žrijebu bile u četvrtom i petom šeširu (Efes i Armani). O kvalitetu, ambicijama i budžetu Efesa sve se zna. Breme favorita je na njima, ali imamo i mi svoje želje i igraćemo u skladu sa njima".

Veteran crno-bijelih unaprijed se raduje punim tribinama.

"Radosni smo zbog publike i predivne atmosfere u Pioniru. Ovu sezonu smo počeli bolje nego prethodne i zato su očekivanja navijača maksimalna. Spremni smo da odgovorimo na to".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC