• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Mačvan u Partizanu!

Crno-bijeli dobili veliko pojačanje iz Makabija. Još se ne zna da li će Mačvan igrati protiv Efesa.

 Milan Mačvan u Partizanu! Izvor: MONDO

Partizan mt:s dobio je veliko pojačanje dva dana pred prvu utakmicu u Evroligi protiv Anadolu Efesa. Na poziciji "četiri", koja je do završetka zvučnog transfera jedina bila upražnjena, narednih godinu dana igraće Milan Mačvan, koji u Humsku stiže na pozajmicu iz Makabija.

Poslije nekoliko dana neizvjesnosti srpski i izraelski šampion postigli su dogovor.

Međutim, Mačvanov nastup za crno-bijele protiv turske ekipe i dalje je pod znakom pitanja, jer da bi se stekli uslovi da on već protiv Efesa debituje za Partizan potrebno je da izraelska košarkaška federacija pošalje LOC (Letter of clearence) do srijede u 18 časova.

Beograđani će uložiti sve napore da Mačvan debituje u četvrtak, ali "mnogo toga zavisi i od izraelske strane", rečeno je MONDU u klubu iz Humske.

Trener Partizana Vlada Jovanović nema dilemu oko toga da li da Mačvana u četvrtak uvrsti u tim ako se steknu uslovi.

"Malo je vremena do četvrtka da obavimo transfer Mačvana, ali ako se ukaže šansa, ja sam spreman da rizikujem", rekao je u nedjelju, a ponovio dva dana kasnije trener "parnog valjka".

Milan Mačvan rođen je 16. novembra 1989. godine u Vukovaru, a karijeru je počeo u mlađim kategorijama FMP Železnika iz kojeg je otišao u Hemofarm u trenutku kada je trebalo da potpiše prvi profesionalni ugovor, na jesen 2007. godine.

Taj transfer izazvao je dosta bure na relaciji dva kluba, a konačno je obavljen tek u decembru 2007. godine (FMP dobio obeštećenje od 150.000), kada je Mačvan debitovao za Vrščane, za koje je nastupao do prošlog ljeta. Poslije odličnih igara na SP u Turskoj 2010. godine, krilni centar potpisao je za slavni Makabi iz Tel Aviva, a na tom transferu insistirao je trener Izraelaca i selektor Rusije David Blat.

Ipak, u prvoj sezoni u Makabiju, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor, Mačvan (206 cm) se nije dobro snašao, pa je uslijedila selidba u redove šampiona Srbije.

Na ovogodišnjem NBA draftu, Mačvana je kao 54. pika u drugom krugu izabrao Klivlend.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC