• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujačić: Navijao sam za Partizan!

Plejmejker Efesa, povratnik iz NBA i vjerenik Marije Šarapove, debitovaće u Evroligi pred beogradskom publikom, među kojom će biti i njegove rodbine.

 Vujačić: Navijao sam za Partizan! Izvor: MONDO

Saša Vujačić proveo je sedam godina u najjačoj ligi svijeta, osvojio dva šampionska prstena, ali su ga loše prilike tamo poslale nazad u Evropu.

Rođen u Mariboru 1984. godine, ponikao je u italijanskim Udinama, igrao tamo do 2004, kada su ga na draftu uzeli Los Anđeles Lejkersi.

Ljetos je bio među prvima koji su prihvatili ponudu sa "starog kontinenta" i to bez klauzule o raskidu ugovora čim se završi "lokaut".

"Odlučio sam da ostanem u Efesu bar godinu dana. Jednostavno sam u životu naučio da ne radim stvari na pola, nego ako se predam nečemu, da to radim 100 odsto. Radoznao sam da vidim šta je maksimum Efesa ove godine", rekao je novinarima po dolasku ekipe Anadolu Efesa u Beograd.

Da li ti je drago što sada nisi dio pregovaračkog cirkusa u SAD i što si na vrijeme prešao Atlantik?

"Nisam više tamo, ali sam u kontaktu sa igračima, pogotovo sa Derekom (Fišerom, jedan od lidera sindikata košarkaša) sa kojim sam igrao godinama. Žao mi je zbog navijača i ljudi koji vole košarku, jer neće imati šansu da gledaju utakmice još ko zna koliko".

"Na drugoj strani je 'lokaut' mnogo pomogao evropskim timovima. Evroliga je veoma kvalitetna, tursko prvenstvo takođe".

Saša je po ocu Srbin, a Slovenac po majci, tako da se u obje zemlje, koje su nekada bile u zajedničkoj državi, osjeća kao kod kuće.

"Imam ovdje dosta familije, koju nisam vidio godinu-dvije, pa sam i zbog toga mnogo srećan. Dolazio sam u Beograd često, trenirao u Pioniru kao klinac, biće interesantno odigrati pravu utakmicu".

Uslijedilo je pitanje za koga je navijao kao dječak?

"Za ove protiv kojih igramo sutra", uz smijeh je odgovorio Vujačić.

"Znam kako je kada je pun Pionir i kakva je atmosfera na utakmicama Evrolige. Svaka čast navijačima Partizana, najbolji su u Evropi, tako da će utakmica sigurno biti teška za nas... Stvarno ne volim da pričam puno prije utakmice. Najbolje je da pričamo na terenu i probamo da pobijedimo".

Šta misli o Partizanu...

"Mlad, dobar tim. Poslije Duška postavili su njegovog pulena za trenera i on je prošle sezone odradio super posao. Mislim da su spremni za velike mečeve".

...i o Efesu, u koji su tokom prelaznog roka uloženi milioni evra?

"Nije sve u parama. Sigurno je da treba vremena da se stvori hemija u ekipi. Hoćemo što prije da steknemo pobjednički duh i da se plasiramo na Fajnal for. To su naše ambicije".

Otkako je u vezi sa slavnom ruskom teniserkom Marijom Šarapovom i tenis je postao nezaobilazni dio njegovog života.

Bilo bi lijepo vidjeti Mašu u Beogradu, ali za sada - ništa od toga.

"Ona je u Istanbulu, sprema se za važan turnir, ali biće na nekim utakmicama kada budemo igrali kući. Možda zajedno posjetimo Beograd, kad se završi sezona".

Da li je istina ono što su objavili američki mediji, da će svadba biti sljedeće godine?

"Sigurno neće biti sljedeće godine! A i nije to pitanje za mene, to bih volio da ona objavi kad, šta i kako. Ja sam svoje uradio kad smo se vjerili", šmekerski će Vujačić.

Svjestan da je došao u rodni grad najboljeg svjetskog tenisera, poželio je da kaže neku riječ i o Novaku Đokoviću.

"Sve čestitke Novaku na titulama koje je osvojio i što ide putem kojim ide. Zaslužio je sve što je do sada uradio, a sigurno nije rekao posljednju riječ. Biće odličan još mnogo godina... Što se tiče ženskog tenisa, zna se ko će uskoro biti broj jedan".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC