• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilievski: Neko će otpasti prije kraja

Makedonac u redovima Efesa ni sam ne zna po koji put će igrati protiv svog bivšeg kluba. Ima osjećaj da "grupa smrti" neće biti toliko neizvjesna.

 Ilievski: Neko će otpasti prije kraja Izvor: MONDO

Malo stariji navijači sigurno pamte Vladu Ilievskog (31, 188) iz vremena kada je kao talentovani, ali nekako stidljivi plejmejker, nosio dres Partizana krajem 90-ih.

Stigao je iz američkog "haj-skul" programa, pokazao naznake onoga što će kasnije postati, ali ruku na srce, nije ni dobio pravu šansu.

Momak iz Strumice proveo je potom sezonu u Turskoj, a njegov uspon ka evropskom vrhu počinje 2001, kada je postao član Olimpije. Dalje u njegovom "si viju" stoje imena Barselone, Lotomatike, Montepaskija, Taukeramike i ponovo Olimpije.

Sa većinom pomenutih timova igrao je protiv kluba u kojem je ostvario profesionalni debi, a sudbina ga je ponovo dovela u Beograd kao člana Anadolu Efesa.

U četvrtak od 19 časova na programu je meč prvog kola C grupe Evrolige, u kojem je ulog već ogroman, a krajnji ishod potpuno neizvjestan, jer je u ovom trenutku jako teško procijeniti formu i stepen (ne)uigranosti Efesa, odnosno Partizana mt:s.

"Svaka utakmica protiv Partizana je praznik košarke, siguran sam da će biti i ova. Žrijeb je htio da po ko zna koji put igram protiv svog nekadašnjeg kluba, ali dobro. Ja se radujem svakom dolasku u Beograd", rekao je Ilievski i podsjetio da su mnogi njegovi saigrači već osjetili kako je igrati u punom Pioniru.

"Spremili smo se za pritisak".

U aktuelnom sastavu Efesa čak je osmorica novih igrača u odnosu na prethodnu sezonu, što znači da sigurno nisu dostigli potreban nivo razumijevanja na parketu.

"Na nekim utakmicama smo izgledali dobro, na nekima ne tako dobro, ali vrijeme radi za nas. Nadam se da ćemo već u prvim utakmicama pokazati talenat koji imamo i da ćemo poslije biti još bolji, tako da na kraju stignemo do cilja, a to je Fajnal for u Istanbulu".

Koliko se u svlačionici Efesa priča srpski, najbolje se vidi iz prezimena igrača - Ilievski, Savanović, Vujačić, Barać. Srpskim se služi i Albanac Ermal Kučo...

"Srpski skoro da je zastupljeniji i od turskog! Družimo se i dobro slažemo, ne samo mi iz bivše Jugoslavije, nego zajedno sa Turcima i ostalim igračima pravimo stvarno složnu ekipu na parkertu".

Ove godine smo često slušali kako je Novaka Đokovića osvajanje Dejvis kupa stimulisalo da postane najbolji i u pojedinačnoj konkurenciji. Kako se Ilievski osjeća poslije sjajnih rezultata Makedonije na Evropskom prvenstvu, gdje južni susjedi na kraju nisu imali sreće da osvoje bar bronzanu medalju?

"Sigurno je taj uspjeh napunio ne samo srce, nego i glavu, pa je samopouzdanje na najvišem nivou. Nadam se uspješnoj sezoni".

Upitan na kraju koliko će pobjeda biti potrebno da se u konkurenciji sa Realom, Makabijem i Milanom zauzme bar četvrto mjesto i ostvari plasman u Top 16, Ilievski je ponudio zanimljiv odgovor.

"Imam intuiciju po pitanju naše grupe, da će neko tu izgubiti korak. Kad god se mnogo priča o težini grupe, to se u jednom trenutku razvodni, pa u završna dva-tri kola ne bude velike neizvjesnosti", zaključio je makedonski internacionalac.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC