• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Odbrana mora da se igra

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd pred meč sa Cedevitom upozorio svoje igrače da više ne smiju da prime 100 poena na domaćem terenu.

 Pešić: Odbrana mora da se igra Izvor: MONDO

Atraktivne su bile prve tri utakmice crveno-bijelih u hali Pionir. Padali su pred Zvezdašima Bajern (80:55) i Hemofarm (104:89), dok su se košarkaši Olimpije vratili u Sloveniju sa ubjedljivom pobjedom (93:101).

Trener Zvezde Svetislav Pešić nije zadovoljan velikim brojem primljenih poena pred svojim navijačima.

"U košarci ne može sve ni da se odbrani. Ukoliko jedan u odbrani zataji, napad pronađe rješenje i sve pada u vodu. Igrači Olimpije su imali dan protiv nas i sve su pogodili, mada, igra se koliko ti protivnik dozvoli.Ta utakmica će nam pomoći", rekao je on na konferenciji za novinare pred četvrto kolo ABA lige.

Meč protiv Cedevite (petak, 20.00, hala Pionir) Pešić je najavio kao okršaj sa "NBA timom".

"Cedevita je već stvoren tim. Imaju kvalitetne i iskusne igrače i kandidati su za fajnal-for Jadranske lige", poručio je Zvezdin strateg.

Košarkaši Crvene zvezde još se navikavaju na nov sistem rada, pa ni iskusni stručnjak često nema objašnjenje za česte oscilacije u njihovoj igri. Kako kaže, svakog priprema za igru na više pozicija.

U skladu s tim, promijenio je poziciju i Savi Lešiću.

"Lešić sa visinom od 201 centimetara u savremenoj košarci nema šta da traži kao krilni centar. On na treninzima radi sa Morisonom i uči da igra na poziji tri, šut, tehniku, postavljanje u napadu i odbrani, ali insistiraćemo da zadrži ono što najbolje zna, skok igru", objasnio je Pešić.

Crveno-bijeli za duel sa Cedevitom neće moći da računaju na Branka Lazića i centra Mileta Ilića, koji će zbog povrede propustiti naredne dvije utakmice.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC