• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Crno-bijeli, nazad na trening!

Loša igra Partizana mt:s u trećoj četvrtini uslovila rezultat meča. Efes slavio u "Pioniru" 84:73. Peković 21 poen, Mačvan 14. Savanović 17, Kinsi 18.

 EL: Crno-bijeli, nazad na trening! Izvor: MONDO

Deseto uzastopno putovanje košarkaša Partizana mt:s kroz evroligaška iskušenja počelo je loše - porazom.

Crno-bijeli su na startu Grupe C prve faze Evrolige, pred 7.350 svojih vatrenih navijača u "Pioniru", doživeli rezultatski ubjedljiv poraz od starog poznanika sa djelimično novim imenom.

Ovog četvrtka uveče: Partizan mt:s - Anadolu Efes (Pilsen) 73:84 (28:27, 17:21, 6:20, 22:16).

I letimičan pogled na "semafor" iza konačnog rezultata upućuje na to da je tim Vlada Jovanovića izgubio utakmicu očajnom igrom u trećoj četvrtini u kojoj je ubacio četiri pokušaja sa linije slobodnih bacanja, prije nego je Vladimir Lučić uspio da pogodi iz igre i to tri sekunde prije kraja četvrtine.

U posljednju dionicu, Turci predvođeni novim trenerom i nekadašnjom igračkom legendom kluba Ufukom Saridžom, ušli su sa velikih 17 poena prednosti, "krcali" su to do 71:80, tri minuta i deset sekundi prije kraja i potom miran finiš pronašli u pet uzastopnih poena Terensa Kinsija, kada je mogla da počne pjesma Grobara u čijim se stihovima "oprašta poraz" ekipi koja je dala sve od sebe, ali bila jednostavno lošiji rival na parketu.

Ta pjesma trajala je do petnaestak minuta poslije utakmice, koja je nedosmisleno pokazala da su renoviranom timu crno-bijelih trenutno potrebne tri stvari: trening, trening i trening.

Protiv sastava sa NBA potencijalom, Jovanovićev tim odigrao je srčanu, ali nedovoljno timsku i pametnu odbranu, kao i premalo raznovrstan napad, koji se nadasve oslanjao na suvi kvalitet visokih igrača, prije svih povratnika Nikole Pekovića, u jednom dijelu prvog poluvremena debitanta Miroslava Raduljice i kasnije tek posljednjeg pojačanja Milana Mačvana.

Turcima je bilo potrebno 15, 16 minuta da vide odakle i kako napada Partizan mt:s, a kada su locirane opasnosti, počeli su veliki problemi za domaći sastav, problemi zvani - izgubljene lopte.

Za 40 minuta igre, desetostruki uzastopni šampion Srbije napravio ih je 20, od čega skoro polovinu u pomenutoj trećoj četvrtini, u kojoj je prvi poen ubacio Raduljica sa penala poslije šest minuta i 14 sekundi igre!?

E, tek poslije svega ovoga, dakle apostrofirane loše odbrane i providnog napadačkog stila, može se pomenuti i to da je utisak iz dvorane kako Partizan u posljednjih nekoliko godina nije imao lošiji tretman kod sudija. Nije trojka iz Italije, Španije i Grčke pokazivala tendenciju da sudi u korist jednog, a protiv drugog tima, već je tokom utakmice xy puta promijenila kriterijum, što je košarkaše dovodilo u stanje potpune zbunjenosti prilikom procjene koliko je energije potrebno za jaku odbranu, a koliko za faul.

Kada je kontakt za prekršaj, a kada je dozvoljen...

U takvoj fešti kontroverznih procjena, bolje je prošao tim sa više upotrebljivih igrača u rotaciji, a to je svakako milionima evra okupljen tim Anadolu Efesa, koji je u mnogo navrata demonstrirao suv kvalitet.

Naredni ispit, crno-bijele očekuje 27. oktobra u Tel Avivu, gdje će protivnik biti slavni Makabi.

Nošen navijačima, koji su dvoranu ispunili do posljednjeg mjesta i okitili je lijepom koreografijom, tim Partizana dobro je počeo utakmicu i u prvoj četvrtini ubacio 28, ali i primio 27 poena. Sedam poena prednosti, crno-bijeli imali su pred kraj druge četvrtine (42:35), pogocima Lučića, ali je tada rezervista Efesa i reprezentativac Srbije Duško Savanović, prvim poenima na meču, pokrenuo seriju gostiju od 9:0, kojom je Saridžin tim otišao na poluvrijeme sa tri poena prednosti - 45:48.

Treću četvrtinu, u kojoj je dominacija Efesa nastavljena, djelimično smo opisali... Izgubljene lopte teško je bilo prebrojati, a uz to stigle su i lične greške, pa je tako najbolji pojedinac u redovima domaćih Peković već u 23. minutu zaradio četvrtu, kada je Raduljica već imao tri lične greške. Nije prošlo mnogo prije nego je i drugi centar Partizana došao na faul od eliminacije sa parketa, a u isto vrijeme, Efes je povećavao razliku, koja je u posljednjem minutu treće četvrtine iznosila maksimalnih 19 poena (49:68). U seriji od 11:0, od rezultata 49:57 (klizanje Dušana Kecmana), do 49:68, Savanović je učestvovao sa sedam poena, što je bio povod da ga navijači Partizana i izvrijeđaju.

Odatle nije bilo povratka ove večeri za Partizan, koji je u "Pioniru" činio čuda razna, ali čudo je prespavalo ovaj 20. oktobar 2011. godine.

Prvi plej Ejsi Lou samo se jednom usudio da šutne na koš, kada su kola već bila na ivici ambisa, ranija uzdanica Dušan Kecman odigrao je jednu od lošijih utakmica ikada za Partizan, Raduljica je često bio van ritma, Mačvan u početku prilično izgubljen, iako je kasnije kvalitetom stigao do 17 poena, spoljna linija crno-bijelih bila je jasno neubedljiva...

Prostora za napredak ima na pretek. Zato, crno-bijeli, brzo na trening!

PARTIZAN: Lou 6, 3 as, 5 izg, Kecman, Raduljica 9, Jaramaz, Lučić 6, Milosavljević 10, Katić, Božić, Čakarević, Mačvan 14, 7 sk, Anđušić 7, Peković 21, 6/9 za dva, 6 sk.

EFES: Balbaj, Ilievski 4, Kinsi 18, 6/9 za dva, 4 bl, Tunčeri 6,, 6 as, Akjol 1, Batista 7, Vujačić 14, 4 ukr, 3 as, Savanović 17, 3/4 za tri, 3 sk, Iljasova 10, 4 ukr, Kučo 5, Guler, Barać 2.

(MONDO, foto: MONDO, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC