• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: Kaznili su naše "prazne" minute

Lične greške dominantnog centra i agresivnija, lukavija odbrana Efesa u drugom poluvremenu, ključni su razlozi poraza crno-bijelih na startu Evrolige.

 Peković: Kaznili su naše "prazne" minute Izvor: MONDO

Kako je Nikola Peković počeo utakmicu protiv Efesa (73:84), probudio je sjećanja na prvo kolo Evrolige 2007/08, kada je Barseloni dao 29 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

U suštini je moglo opet da bude tako, ali je snažni košarkaš imao nesreću da sredinom treće četvrtine brzo "veže" treći i četvrti prekršaj, što je uz slabiju partiju Ejsija Loa potpuno ukočilo ostatak tima.

Pekmen je po povratku u igru nastavio tamo gdje je stao, međutim, bilo je kasno za preokret, pošto je Efes stekao teško dostižnu prednost (73:54 u 32. minutu).

"Žao mi je što smo startovali porazom, prije svega zbog ovih fenomenalnih navijača. Ovoliku podršku sigurno nema niko na svijetu", rekao je Peković poslije drugog izlaska na "bis".

Grobari su pjevanjem dugo po završetku meča poručili da su zadovoljni pruženim, dok sami igrači i trener Jovanović smatraju da su morali više da se bore.

"Imali smo praznih minuta u ovoj utakmici, koje su oni kao iskusna ekipa znalački iskoristili. Uvijek sam za to da se borimo do kraja, pa i ako izgubimo, da to bude uz maksimalan uloženi trud".

"Protiv timova kakav je Efes moramo da igramo svih 40 minuta punom snagom, inače ne možemo da se nadamo pobjedama".

Peković smatra da je šteta što je turski tim gostovao u Pioniru već u prvom kolu, umjesto koju nedjelju kasnije, kada je siguran da će Partizan igrati bolje.

Nije želio da komentariše lako dosuđene faulove, zbog kojih je Vlade Jovanović morao da ga povuče sa terena.

"To je košarka, šta da radimo. Ne valja što je u tom dijelu utakmice djelovalo kao da se ne zalažemo dovoljno... Možda je neke naše neiskusne igrače malo presekla atmosfera u dvorani, ali se nadam da ćemo i to brzo ispraviti".

Zamjenik Pekovića, Miroslav Raduljica, takođe je dobro počeo meč protiv tima koji ga je pozajmio crno-bijelima, ali se u nastavku uklopio u sivilo.

"Neočekivano smo stali u drugom poluvremenu, uprkos sjajnoj podršci navijača, koji su bili tu da nas učine boljim. Meni jako prija ovakva atmosfera i sjajno se osjećam što sam u ovom timu Partizana, ali ostaje žal što nismo pobijedili, pogotovo što je to bio Efes".

Upitan da izdvoji neki razlog lošije igre u drugih 20 minuta, Raduljica je odgovorio da je "bez razloga došlo do pada energije i emocije".

"Pet minuta smo bili bez poena. Da smo izdržali taj njihov nalet, vjerujem da bi bilo neizvjesno do kraja. Mislim da Efes timski djeluje dosta bolje nego prošle sezone i da nas je poremetila zbunjujuća zonska odbrana koju oni forsiraju".

Crno-bijeli u nedjelju dočekuju Krku u Hali sportova na Novom Beogradu, a onda mogu da se okrenu pripremi utakmice sa Makabijem u Tel Avivu.

"Probaćemo da se bolje spremimo i pobijedimo. Svi znate kakvi su to igrači i kakvi su nam protivnici, ali tako je kako je. Očekujem da se iz ovog dobrog Partizanovog sistema izrode bolje igre svih nas", zaključio je Raduljica.



Dragan Milosavljević i protiv Efesa je pokazao da će ove sezone biti udarna igla Partizanove spoljne linije. Međutim, ni on nije uspio da dobar ritam iz prvog poluvremena prenese u nastavak meča...

"Efes je sjajna ekipa, ali naravno da smo se nadali pobjedi. U prvih 20 minuta smo imali raznovrsnost u napadu, pogađali šuteve, imali igru pod košem... Jeste nam odbrana bila slabija, ali smo opet imali aktivan rezultat, samo tri poena zaostatka".

"Drugo poluvrijeme smo počeli loše, a oni zaoštrili odbranu i odsjekli nam plejmejkera Loa. Tu smo prestali da igramo naše akcije, ispali smo iz sistema i njima je bilo dosta pet minuta takve igre da prelome rezultat", konstatovao je Milosavljević.

"Ima još dosta utakmica. I dalje se nadamo prolasku u Top 16", dodao je perspektivni bek.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC