• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Trajaće ovaj "lokaut"...

Poslije više od 30 sati pregovora tokom prethodna tri dana, vlasnici timova i sindikat igrača vratili su se na početne pozicije.

 NBA: Trajaće ovaj "lokaut"... Izvor: MONDO

Ni državni posrednik Džordž Koen nije uspio da razriješi Gordijev čvor zvani "NBA lokaut"!

Što znači da se američka profesionalna košarka neće igrati u dogledno vrijeme, mada je u četvrtak (po ko zna koji put) bilo indicija da je dogovor na pomolu.

Ipak...

"Dvije strane nisu uspjele da prevaziđu probleme koji su ih u startu doveli u konflikt. Pažljivo razmotrivši sve događaje, zaključili smo da trenutno nema svrhe zahtijevati da se nastave pregovori uz naše posredovanje. Spremni smo da ponovo pomognemo ako se u budućnosti ukaže potreba za tim", stoji u saopštenju Džordža Koena.

Kod prethodnog sloma pregovora, priča je bila da vlasnici i igrači ne mogu da se dogovore oko sistemskih rješenja novog kolektivnog ugovora, ali je u četvrtak opet isplivao na površinu problem finansija, odnosno procenata u kojima će se dijeliti prihodi od košarke.

Vlasnici su na kraju ultimativno zahtijevali od igrača da prihvate podjelu 50:50, dok su igrači željeli da nastave pregovore oko modela koji bi im garantovao 50 odsto prihoda, uz mogućnost da taj procenat naraste do 52,5 ako ukupni prihodi budu veći od prognoziranih.

"Danima smo se trudili da pronađemo rješenje koje ne bi bilo pobjeda za nas, ni pobjeda za njih, ali bi omogućilo da se dvorane ponovo otvore i da se igra košarka. Mislimo da vlasnici i NBA u ovom trenutku nisu zainteresovani za to. Više im odgovara da vam pričaju jednostrane priče koje nisu istinite", rekao je novinarima Derek Fišer.

Mada su se u četvrtak rastali u negativnom raspoloženju, vlasnici i igrači sigurno će u dogledno vrijeme opet sjesti za pregovarački sto. Ostaje da se vidi da li su spremni da idu do kraja, tj. do otkazivanja cijele sezone.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC