• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši reprezentativac BiH sve smislio, on je oteo zlato Srbiji: Vrbovao Enisa iz Prištine, napravio šampionski tim

Fočak je selektor Austrije, tima koji je Srbiji uzeo evropsko zlato poslije pet godina dominacije.

 edin bavčić Izvor: PASCAL GUYOT / AFP / Profimedia

Srbija je poslije pet uzastopnih titula na Evropskim prvenstvima u basketu 3x3 izgubila trofej! Basketaši Srbije su pali u finalu posle poraza od Austrije, a dobro poznata lica su im uzela zlato! U sastavu Austrije igrao je Enis Murati, nekadašnji košarkaški reprezentativac ove zemlje, a sada lider 3x3 tima. On je rođen u Prištini, a košarkom je počeo da se bavi u Subotici u kojoj je odrastao. A i trener Austrije je dobro poznat svima na ovim prostoru.

U pitanju je 40-godišnji Edin Bavčić, nekadašnji krilni centar reprezentacije Bosne i Hercegovine koga znamo iz perioda kada je nastupao u ABA ligi! Sastavio je ekipu koja je na domaćem terenu prvi put osvojila trofej prvaka Evrope, a kao selektor se našao u Austriji jer je tamo završio sa igranjem košarke.

Poslije pet godina koje je proveo u austrijskoj košarci dobio je posao selekotra 3x3 tima. ubijedio je Enisa Muratija da sa košarke pet na pet pređe na nešto manji teren i upravo je on bio ta karika koja je nedostajala i čovjek koji je postigao ključne poene u meču finala sa "vječnim šampionima" iz Srbije. 

BIO NBA PIK, OBIŠAO EVROPU!

Počeo je karijeru u Bosni, a od 2008. godine je u inostranstvu. Snažni krilni centar iz Foče je prvi put 2008. otišao u Tursku gdje je zaigrao u Antaliji, a zatim je nastupao u Njemačkoj za Keln, u Sloveniji za Olimpiju, u Italji za Brindizi, Rusiji za Himik. Često je mijenjao ekipe pa je igrao i za Arisu, Kremoni, Kaodu, Limožu, Šopronu, Apolonu iz Patre, a stigao je i do Sigala iz Prištine. Posljednjih pet godina karijere od 2017. do 2022. godine odigrao je u Klosteneuburgu u Austriji. Kao mladog talenta 2006. godine su ga Toronto Reptorsi uzeli kao 56. pika na draftu, ali nikada nije prišao blizu najbolje lige na svijetu. U julu 2012. trejdovan je u Nju Orleans Hornetse, a u januaru 2014. Hornetsi su njegova prava trejdovali u Klivlend Kavalirse.

Što se tiče basketaša  Srbije oni su se vratili u Srbiju i jedan broj navijača ih je dočekao na aerodromu "Nikola Tesla" gdje ih je pozdravio i čestitao im na velikom uspjehu. Poslije pet zlata ponovo su uzeli medalju, a već sjledeće godine će tim Marka Ždera ciljati na novo zlato.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC