• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbila svađa zbog evropske košarke! Najbolji u Evroligi udario na zemljaka, sve pršti zbog uvrede

Majk Džejms nije htio da ćuti na ružne riječi Huana Toskano-Andersona.

 Huan Toskano-Anderson potcijenio košarkaše u Evropi Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Američki košarkaš Huan Toskano-Anderson, koji ima i meksičke korijene i igra za ovu reprezentaciju, napravio je ozbiljan skandal u finalu FIBA Interkontinentalnog kupa. Dok je Unikaha pobjeđivala NBA Dži liga Junajted 75:60 (tim sastavljen od najboljih igrača razvojne lige u SAD), pomenuti košarkaš je i te kako potcjenjivao svoje kolege iz Evrope. Na jednom tajm-autu je ozbiljno prozvao igrače Unikahe.

"Naš san nije da igramo ACB... Naš san nije da igramo Evroligu... Ovo što oni rade je neprihvatljivo", rekao je Amerikanac i ne sluteći kakav će to gnjev izazvati kod navijača, ali i kod drugih košarkaša koji igraju u Evropi.

Tako je na njega "skočio" i zemljak Majk Džejms, inače aktuelni MVP Evrolige. Sjajni košarkaš Monaka replicirao je Toskanu-Andersonu i pojasnio mu da ne može tako da priča o igračima koji igraju u Evropi: "Samo zbog toga što je tvoj san da igraš u NBA, ne znači da si bolji od igrača iz Evrolige ili Španije. Presmiješno je što te je razbio tim koji ne igra ni Evroligu, i to poslije ovakvog govora", napisao je Džejms na Tviteru.

Pogledajte još jednom sramni govor Huana Toskana-Andersona koji je inače imao epizodne uloge u Golden Stejtu, Los Anđeles Lejkersima, Juti i Sakramentu. Takođe, zvanično se vodi kao NBA šampion sa Voriorsima.


Poslije svega, oglasio se i sam na Tviteru gde je pokušao da se opravda za ružne riječi: "Dopustite mi da razjasnim. Ovo sam rekao u kontekstu mojih saigrača koji igraju u NBA. Naš cilj je tamo da igramo, da se takmičimo na najvišem nivou. Imam samo veliko poštovanje za ligu Španije i Evroligu. Igrao sam već u inostranstvu mnogo godina, takođe imam i mnogo poštovanja za Ibona Navara za koga sam igrao", dodao je on, ali ni to nije pomoglo jer se u raspravu uključio i Džordan Lojd, bivši košarkaš Zvezde koji je tražio od njega da još razjasni svoje riječi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC