• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Crnogorci i Izrael najveći rivali

Selektor Srbije istakao poslije žrijeba kvalifikacija za EP 2013 da će "orlovi" borbu za prva dva mjesta u grupi voditi sa Crnom Gorom i Izraelom.

 Ivković: Crnogorci i Izrael najveći rivali Izvor: MONDO

Dušan Ivković istakao je poslije žrebanja grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. da za svakog rivala Srbija mora imati resprekt i da svakom meču mora pristupiti maksimalno ozbiljno.

"Kvalifikacije za Evropski šampionat su takmičenje u kome mi već imamo iskustva, s obzirom da smo se na taj način kvalifikovali za šampionat u Poljskoj 2009. Ponovo smo u grupi od šest timova i imaćemo čak 10 utakmica. To može da bude dobro, jer ćemo pet puta igrati pred našim navijačima. Srbija još od 2008. godine nije igrala zvaničnu utakmicu pred domaćom publikom, a dobro se sjećamo kakvu smo fantastičnu podršku imali prije tri godine u Areni. Vjerovatno je da će se borba za prva dva mjesta voditi između Srbije, Izraela i Crne Gore, ali svaka utakmica je izuzetno važna i u svaki meč sa bilo kojim rivalom treba ulaziti maksimalno ozbiljno. Da nikoga ne treba potcijeniti najbolje potvrđuje iskustvo Italijana iz naše kvalifikacione grupe iz 2008, kada nisu uspjeli da izbore plasman na Evropsko prvenstvo, iako su važili za favorita u grupi", rekao je Ivković.

Dejan Bodiroga, potpredsjednik KSS za mušku košarku apostrofirao je da Srbija ima realne šanse za plasman na EP 2013. i da je odlično to što će veliki broj mečeva igrati pred domaćom publikom poslije duže pauze.

"Mislim da je dobra strana kvalifikacija to što će reprezentacija odigrati pet zvaničnih utakmica u Srbiji. To je sjajna prilika da naš nacionalni tim igra pred našim navijačima, što se posljednjih godina nije dešavalo. Grupa je interesantna i trebalo bi da se borba za prva dva mjesta vodi između Srbije, Crne Gore i Izraela", rekao je Bodiroga.

On je potom analizirao protivnike.

"U grupi smo sa Crnogorcima, koji su bili nateži rival iz trećeg šešira, a znamo da je Izrael tradicionalno nezgodan protivnik. U to smo se uvjerili i na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, gdje smo ih pobijedili u neizvjesnoj završnici. Naravno, ni ostale reprezentacije ne smijemo da potcijenimo, jer svi iz godine u godinu napreduju", dodao je bivši košarkaški as.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC