• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Nema novca za zvučna pojačanja

Predsjednik Crvene zvezde Beograd putem klupskog sajta odgovorio na više desetina navijačkih pitanja. Budžet za ekipu - milion i po evra.

 Čović: Nema novca za zvučna pojačanja Izvor: MONDO

Dok crveno-bijeli na terenu traže izlaz iz rezultatske krize (skor u ABA ligi je 2-8), Nebojša Čović ocijenio je da bi bilo u redu ponuditi navijačima šansu da pitaju sve što ih zanima.

Postavljena su pitanja o igračkom kadru - uključujući status Čovićevog sina Filipa - zatim o mogućim pojačanjima, ambicijama, dugu Crvene zvezde, organizaciji kluba, odnosu sa Delijama, o Guroviću i Slavniću...

Prenosimo odgovore na najzanimljivija pitanja, a intervju navijača sa Nebojšom Čovićem u celini možete pročitati na adresi www.kkcrvenazvezda.rs.

Budimo realni, ovo je limitiran igrački sastav i zato vas pitam hoće li biti pojačanja, bar dva tri stranca?

"Imamo igrače koji su bili, ili su još reprezentativci Srbije, od kadetske do A selekcije. Niko nije limitiran da ne može da napreduje, ukoliko želi da radi i sluša trenera. Ali, za to je potreban ambijent bez velikih tenzija".

"Svaki iole ozbiljan igrač košta između 250 i 400 hiljada evra na godišnjem nivou. Crvena zvezda opterećena teškim problemima iz proteklih 10 godina, sa dugom oko 14 miliona evra i neprekidnom blokadom računa od maja 2004, nema finansijski potencijal za takve projekte, ni državne donatore koji bi možda prepoznali svrhu takvih ulaganja".

Da li je tačno da je tokom "lokauta" bilo kontakta sa Darkom Miličićem i da li je postojala ikakva mogućnost da on dođe?

"Da, tačno je. Lično sam razgovarao sa Darkom u dva navrata i on je zamolio da sačekamo konačnu odluku u vezi sa 'lokautom'. Izrazio je veliku spremnost da pomogne Zvezdi u slučaju da se 'lokaut' nije završio".

Da li će se novac namijenjen Morisonu utrošiti za neko ozbiljno pojačanje na poziciji pleja ili centra, koji je u stanju da preuzme odgovornost kada je to potrebno?

"Upravo se razmišlja na taj način".

NE ODLUČUJEM O FILIPOVOJ MINUTAŽI



Zanimaju me ciljevi u ovoj sezoni. Da li smo u stanju da osiguramo Evropu sa trenutnim sastavom ekipe? Imamo li snage da se nosimo sa "vječitim rivalom"?

"Pokušaćemo da se kroz ABA ligu domognemo Evrope, a u Kupu Radivoja Koraća i Super ligi Srbije, naše ambicije su najviše. Snage da se nosimo sa Partizanom uvijek imamo, samo što našu snagu moramo iz dana u dan da podižemo. Treba imati u vidu da dok je 10 godina Zvezda urušavana, za to vrijeme je Partizan građen i podizan. Probaćemo prečicom da se približimo, vodeći računa i o onoj našoj narodnoj, da sve što je brzo može da bude i kuso".

Zašto Vaš sin ima veću minutažu od Cveleta i Nedovića?

"On je u košarci od svoje sedme godine i apsolutno od tada pa do dana današnjeg ništa nije dobio na protekciju. Sve što je dobio zaslužio je svojim radom i zalaganjem, iako se stalno nalazio i nalazi se pod mnogo većim pritiskom nego bilo koji igrač. Filip Čović je svjesno ili nesvjesno postao žrtva svog prezimena i on to junački nosi. Svako kada ne zna šta će sa sobom, tipuje na Filipa Čovića kao uzrok nekakvih naših loših rezultata".

"Poruka onima koji su zloupotrebili i zloupotrebljavaju mog sina u nekakvim neslaganjima, obračunima i evidentnoj mržnji prema meni, kroz jedan primjer FMP - to znači Filip Mora Proigrati - je prosta. Nikada ni na jednog trenera nisam uticao, niti ću uticati, po pitanju da li Filip treba da igra ili ne. Prvog dana kada je Pešić došao, jasno sam mu rekao da ima odriješene ruke po pitanju selekcije, počevši od Filipa Čovića. Koliko će Filip igrati i koga će zamijeniti, ja o tome ne odlučujem, ali sam veoma zadovoljan kako se razvija u svojoj košarkaškoj karijeri. Ko je bolji i ko više i kada treba da igra, odlučuje isključivo trener".

Koliki je trenutni dug Crvene zvezde?

"On se iz dana u dan mijenja, pošto pare, kao i dug, kao i potražnja, nikada ne spavaju. Sada je negdje oko 12,2 miliona evra".

Koliki je trenutni budžet kluba?

"Oko dva i po miliona evra, u okviru čega je uračunat i jedan dio obaveza za vraćanje dugova Crvene zvezde".

Koliki je budžet za plate prvog tima i stručnog staba za ovu sezonu?

"Budžet za taj dio troškova kluba iznosi milion i 500 hiljada evra".

Koliko je para došlo direktno iz SD Crvena zvezda i njegovog Upravnog odbora?

"Od Sportskog društva Crvena zvezda nismo dobili ništa osim verbalne podrške".

Da li je moguće da se napravi bilo kakav dogovor sa navijačima koji bojkotuju naš klub u ABA ligi?

"Za sada, na žalost, nismo postigli dogovor oko obustavljanja bojkota. Međutim, zajednički smo konstatovali da bi imali više pobjeda da su oni bili sa nama, kao i da put Crvene zvezde u evropska takmičenja vodi preko regionalne lige. Ja razumijem njihovu odluku oko bojkota regionalne lige, ali isto tako razumem da kada donesete određenu odluku, morate da nađete i pravi pristup i argumentaciju za promjenu takvog stava".

Zašto u novoj Zvezdi nema mjesta za njene asove koji se javno nude da pomognu, kao što su Milan Gurović i Moka Slavnić?

"Za svakog od Zvezdaša ima mjesta u Zvezdi, s tim što je specifičnost u tome da se dogovorimo koje je to mjesto i da li je ono volontersko ili profesionalno. Vjerujte mi, vrata apsolutno nikom nisu zatvorena. Ne postoji nikakav problem sa Gurovićem, ni sa bilo kim ko volonterski, u ovim teškim vremenima za Crvenu zvezdu, želi da joj pomogne. Nadam se da će Gurović pristati da bude sa nama u Upravnom odboru".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC