• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Ko je pravi MVP 8. kola, Nikola ili Mirza?

Evroliga imenovala za najkorisnijeg igrača 8. kola Nikolu Mirotića iz Reala, iako je Mirza Teletović iz Kahe Laboral imao veći indeks uspješnosti.

 EL: Ko je pravi MVP 8. kola, Nikola ili Mirza? Izvor: MONDO

Real Madrid je rasturio Makabi (88:64) u "Magičnoj kutiji", a najveći krivac za "stradanje" Izraelaca bio je Nikola Mirotić.

Crnogorac je za 31 minut na parketu upisao 26 poena, osam skokova, uz jednu asistenciju i tri ukradene lopte za ukupan indeks 33.

Evroliga ga je imenovala najkorisnijim igračem 8. kola. Talentovani Podgoričanin sa španskim pasošem zaslužio je sve pohvale za najbolju partiju sezone, ali možda ne i MVP trofej... I to samo jer je reprezentativac Bosne i Hercegovine imao bolji indeks uspješnosti.

Mirza Teletović letio je po terenu na meču Kahe Laboral u dvorani "Mira i prijateljstva" protiv Olimpijakosa. Zabilježio je rekord karijere - 32 poena, upisao sedam skokova i po dvije asistencije i ukradene lopte za 37 minuta na parketu. Imao je indeks korisnosti 34, ali je ipak samo "junak kola", jer je španski tim poražen od Grka sa 82:84.

Tik iza njih ostao je Ejsi Lou, kreator igre Partizana mt:s. On je u porazu crno-bijelih na gostovanju Šarlroi u Belgiji (79:84) postigao 22 poena i ostvario indeks 27. Iza njega našli su se ove nedjelje Krunoslav Simon iz Zagreba i Džulijus Dženkins (Bamberg) sa indeksom 25.

Milan Mačvan sa 12 uhvaćenih lopti u Belgiji dospio je na diobu trećeg mjesta skakača ove nedjelje, zajedno sa Sonijem Vimsom iz Žalgirisa. Najbolji skakač bez pogovora bio je centar Prokoma Donatas Motiejunas sa 21 uhvaćenom loptom (tri ofanzivna, 18 defanzivnih skokova) na meču protiv Olimpije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC