• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Bruka Partizana u Zagrebu!

Partizan mt:s lako poražen od Cedevite - 75:57, u derbiju 12. kola ABA lige. Mnogo briga pred duel sa Armanijem u Evroligi. Radnički na "nuli" poslije pobjede nad Krkom.

 ABA: Bruka Partizana u Zagrebu! Izvor: MONDO

Od derbija ni "d"!

Cedevita je bila na nivou koji se od nje očekuje, ali je branilac prstena u Jadranskoj ligi potpuno zakazao.

Partizan je doživio četvrti poraz u ABA ligi, ali ono što monogo više od neuspjeha u Zagrebu može da brine trenera Vladu Jovanovića i armiju navijača crno-bijelih je vrlo loša igra.

A, već u četvrtak u Beograd dolazi Armani da u direktnom duelu sa Partizanom odluči o učesnika TOP 16 faze Evrolige.

Cedevita je pobijedila potpuno zasluženo i u većini elemenata košarkaške igre nadigrala srpskog šampiona - 75:57 (21:12, 20:11, 17:20, 17:14).

Nije nauka zaključiti da je Partizan odlaskom Nikole Pekovića izgubio mnogo. Ali, teško da se iko nadao da će igra crno-bijelih baš toliko pasti, pogotovo pod košem, gdje je upravo stameni Crnogorac pravio razliku.

Miroslav Raduljica, uprkos tome što je bio prvi strelac u svojoj ekipi, daleko je od forme, dok Rašku Katiću i te kako nedostaju minuti koje je propustio u prvom dijelu sezone.

Nije išlo ni u drugim linijama tima...

PARTIZAN: Lučić 14, 5sk, 3as, Katić 5, Lo 5, Kecman 4, Milosavljević 10, 8sk, Božić 4, Čakarević 3izg, Raduljica 15, 7sk 5izg, Bešović, Đekić, Jaramaz, Anđušić.

CEDEVITA: Drejper 17, Opačak 1, Vukušić 6, Ovens 13, Car 3, 4as Bagarić 4, 6sk Petrović, Bilan 6, Kraljević, Baždarić 11, Princ 6, Smodiš 8.

Razvoj događaja na početku utakmice nagovijestio je katastrofu crno-bijelih.

Beograđani su skoro četiri i po minuta bili bez poena, a za to vrijeme Zagrepčani su nanizali osam.

Dragan Milosavljević je konačno uspije da pogodi koš, što je pokrenulo Partizan, koji je vrlo brzo stigao na samo poen zaostatka (10:9). Ipak, domaćin je do kraja prve četvrtine ponovo dodao gas i lako poveo sa 21:12.

Cedevitu je u prvih deset minuta dobro služio šut za tri poena (3-6), dok crno-bijeli praktično da i nisu pokušavali van linije 6,75. Partizan je imao čak 10 slobodnih bacanja u prvoj dionici, ali osim Milosavljevića niko drugi nije mogao da veže dva bacanja. Polovični su bili Raduljica, Kecman, Lučić i Katić.

Šampion Srbije i regiona bio je vrlo loš i u šutu za dva (3/10), a tome su najviše doprinijeli promašeni ziceri Partizanovih centara.

Sve ovo bilo je uvod u još lošiju igru srpskog tima na početku druge četvrtine.

Crno-bijeli su lako gubili lopte u bezidejnoj igri, a Cedevita je sve kažnjavala.

U 13. minutu bilo je 29:12 - a u 16. 35:12!

Dakle, punih pet i po minuta Partizan je bio bez koša. Crno-bijeli su ličili na ekipicu iz parkića koja se skupila da odigra basket, a ne na ozbiljan tim, koji u četvrtak očekuje borba za TOP 16 protiv Armanija.

Ejsi Lo je konačno trojkom prekinuo seriju Cedevite od 25:3!

Da nije bilo i trojke Dušana Kecmana u posljednjim trenucima prvog poluvremena Zagrepčani bi na odmor otišli sa maksimalnih 41:20. Ovako, zaostak Partizana iznosio je 18 poena.

Vlada Jovanović uspio je da probudi svoju ekipu u drugom poluvremenu. Gosti su počeli da igraju znatno bolje u odbrani, tako da više nije bilo lakih poena Cedevite.

Bolja je bila i igra u napadu.

Partizan je imao dve prilike da prednost vrati na jednocifrenu razliku, ali su Matjaž Smodiš (trojka) i Miro Bilan (koš i faul) uspjeli su da spriječe Beograđane da se potpuno vrate u život.

Vrlo dobri Vladimir Lučić i Milosavljević su vezanim trojkama uspjeli da sa 16 spuste na 10 poena zaostatka. Ipak, nedostajali su poeni iz reketa, kao i Marka Čakarevića.

Partizan nije iskoristio priliku, a kao kazna je došla trojka Donteja Drejpera za 58:43 na kraju treće četvrtine.

Poslije ovoga više nije bilo snage za bilo kakav povratak u meč. Cedevita je u posljednjoj četvrtini rutinski odradila posao, ubjedljivo pobijedila i nastavila da u stopu prati Makabi.

Partizan mt:s u narednom kolu dočekuje Crvenu zvezdu Beograd.

REZULTATI 12. KOLA:

subota

Budućnost - Zlatorog 81:75
Makabi - Helios 94:56
Radnički - Krka 82:75
Cedevita - Partizan 75:57

nedjelja

Zagreb - Cibona (17.30)
Olimpija - Hemofarm (18.00)

petak

Crvena zvezda - Široki 83:72

TABELA: Makabi 10/1, Cedevita 10/2, Partizan 8/4, Budućnost 8/4, Olimpija 7/4, Cibona 7/4, Zagreb 6/5, Radnički 6/6, Široki 5/7, Hemofarm 4/6, Zvezda 3/9, Krka 3/9, Helios 2/10, Zlatorog 2/10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC