• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojaković: Zbogom!

Tridesetčetvorogodišnji srpski košarkaš odlučio da okonča karijeru poslije 13 godina provedenih u NBA ligi.

 Stojaković: Zbogom! Izvor: MONDO

Predrag Stojaković izjavio je za ESPN da su hronične povrede leđa i problemi sa vratom uzeli danak i da je došlo vrijeme da se povuče sa terena.

"Kada počnete da se borite sa svojim tijelom više nego da se bavite pripremom za meč, to je poziv za buđenje", izjavio je Stojaković, tri puta učesnik "Ol-star" meča.

Stojaković je prošle sezone sa Dalasom stigao do šampionskog NBA prstena.

Popularni Peja, NBA karijeru završava kao četvrti najbolji trojkaš u istoriji NBA lige sa 1.760 ubačenih šuteva van linije 7,25 metara. Prije njega na vječnoj listi su samo Rej Alen, Redži Miler i Džejson Kid.

Stojaković je prije Dalasa igrao za Sakramento, Indijanu, Toronto i Nju Orleans. Draftovan je 1996. od strane Sakramenta kao 14. "pik" prve runde, a za Kingse u NBA ligi je debitovao 1998.

Prije toga igrao je za Crvenu zvijezdu i solunski PAOK.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatne medalje na SP u Indijanapolisu 2002. i na EP u Turskoj 2001, kao i bronzu na Eurobasketu 1999. u Francuskoj.

Posljednji put za nacionalni tim igrao je 2003. na EP u Švedskoj.

Peđino saopštenje:

"Osjećam se blagosloven što sam ima mogućnost da igram košarku. Uvijek sam volio ovu igru i ujedno imao respekt prema njoj, a sada znam da je vrijeme da se povučem. Obećao sam sebi odavno da će se to desiti kada osjetim da moje tijelo više nije 100 odsto spremno. Došao sam do te tačke, i zato je vrijeme da se se povučem".

"Želim da se zahvalim sjajnim navijačima u Sakramentu, Indijani, Nju Orleansu i Dalasu koji su mi bili podrška svih ovih godina. Želim da se zahvalim Dalas Meveriksima što su vjerovali u mene prošle sezone, podarivši mi tako šansu da okončam karijeru sa šampionskom titulom".

"Radujem što ću imati više vremena da provedem sa mojom ženom Alekom i našom djecom. Istovremeno ću, bez žurbe, odlučiti šta ću dalje raditi u svojoj karijeri. Siguran sam da ću ostati blizu košarke, posebno NBA lige".

Pogledajte foto-galeriju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC