• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đaketi: Znam šta je "Pionir"...

"Navijači Partizana bodre tim do krajnjih granica i očekujem da tako bude i ovaj put", kaže košarkaš Emporio Armanija Jakopo Đaketi.

 Đaketi: Znam šta je "Pionir"... Izvor: MONDO

Malo ko će poželjeti da nosi grb čuvene Olimpije iz Milana, danas Emporio Armanija, u četvrtak od 20.45. Malo ko će moći da kaže da na njega buka "Pionira" neće uticati.

Jedan od onih koji znaju šta očekuje italijanski tim u eliminacionoj utakmici posljednjeg kola prve faze Evrolige, između Partizana mt:s i Emporio Armanija, svakako je bek te ekipe Jakopo Đaketi. On je kao igrač Virtusa iz Rome, odnosno Lotomatike, dolazio u Beograd i...

...odlazio pognute glave.

"Igrao sam tri puta u Pioniru i atmosfera je uvijek bila nevjerovatna i vruća. Navijači Partizana bodre tim do krajnjih granica i očekujem da tako bude i ovaj put, jer je riječ o najvažnijoj utakmici u ovom dijelu sezone", rekao je Đaketi za sajt Evrolige.

Armani je pobjedom u prošlom kolu protiv belgijskog Šarlroa došao u situaciju da se trijumfom u Beogradu dokopa Top 16 faze, dok srpskom šampionu odgovara i poraz do četiri poena razlike.

"U Milanu smo igrali dobro do 35. minuta, ali smo odjednom stali i dozvolili protivniku da se vrati u meč. Ubijeđen sam da ćemo u četvrtak učiniti sve da se plasiramo u drugu rundu takmičenja", rekao je 28-godišnji bek reprezentacije Italije, koji i dalje ne može da prežali to što je u prvoj utakmici dva kluba, Armani ispustio 15 poena razlike, koliko je imao svega šest minuta prije kraja.

Tako je Partizan i peti put u istoriji nanio poraz trostrukom prvaku Evrope i 25-strukom šampionu Italije. Do danas, najvažniji duel divova iz Beograda i Milana ostaće onaj u polufinalu Fajnal-fora 1992. godine u Istanbulu, kada su crno-bijeli pobijedili Olimpiju (tada pod imenom Filips) rezultatom 82:75, na putu ka kasnije osvojenoj tituli prvaka Evrope.

Ovog puta biće "do or die" u "Pioniru". Sve do poraza Partizana mt:s od četiri poena razlike, značiće šesti uzastopni ulazak srpskog šampiona u Top 16 fazu Evrolige. S druge strane, Milanisti će juriti pobjedu od najmanje četiri poena razlike, kako bi se drugi put u istoriji plasirali među 16 najboljih, od kada postoji ovaj format Evrolige.

Prethodni put, Emporio Armani igrao je u Top 16 fazi u sezoni 2008/09.

U prvoj utakmici ova dva tima u Grupi C, bilo je 65:69. Do četvrtka, Partizan će imati skor 4-5, a Armani 3-6.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC