• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Ipak nam je potrebno pojačanje

Trener crno-bijelih rekao je da će klub nastojati da angažuje novog plejmejkera, uprkos dobrim partijama igrača kojima to nije osnovna pozicija.

 Jovanović: Ipak nam je potrebno pojačanje Izvor: MONDO

Već 20 dana Partizan mt:s pokušava da pronađe zamjenu za Ejsija Loa, a mediji se paralelno sa tim utrkuju ko će svojoj publici da ponudi rješenje enigme.

U porazu od Makabija (78:84) pokazalo se da crno-bijeli i u postojećem sastavu imaju igrače sposobne da popune prazninu.

Danilo Anđušić dobio je minute koji su do sada išli Nemanji Jaramazu, a dobrom igrom "natjerao" je Vladu Jovanovića da ga drži na parketu 24 minuta, što mu je bila najveća minutaža od početka sezone.

Na "jedinici" su se smjenjivali još Božić, Kecman i Milosavljević i na momente je šampion igrao zaista lijepo i maštovito (14 asistencija u prvom poluvremenu), kako nije igrao često u posljednje vrijeme.

Upitan da li je crno-bijelima poslije svega neophodan novi igrač usred sezone, Jovanović je odgovorio potvrdno.

"Mislim da nam je potreban novi plejmejker, bez obzira na dobre role nekih igrača u ovoj utakmici. Ako hoćemo da ispunimo Partizanove ciljeve, koji su uvijek veliki, moramo da imamo pravog organizatora igre. Nadam se da ćemo uskoro riješiti to pitanje".

"Vjerovatno bi neki od igrača ušli svježiji u završnicu, da nisu bili opterećeni prevođenjem lopte i organizacijom napada. Objektivno, mi u ovoj postavi nismo ni imali plejmejkera. Čak i oni koji su najbliži tome ustvari su mješavina 'dvojke' i 'jedinice'".

Jovanović je rekao da je ekipa poslije poraza od Radničkog bila pod imperativom, ali da je teško "vaditi" se protiv odličnog Makabija.

"Makabi rijetko gubi, ne samo u ABA ligi, nego i u Evropi. Mi smo veći dio utakmice odigrali dobro, djelom smo čak kontrolisali rezultat, ali krajem druge i u trećoj četvrtini nismo uspjeli da zaustavimo njihove serije koševa, po čemu su već godinama poznati".

Prema riječima trenera crno-bijelih, Makabi čak i na kraju klupe ima igrače sa velikim samopouzdanjem, dok su njegovi izabranici dosta griješili, a igru Partizana poremetile su i lične greške centara - Raduljice, odnosno Bešovića, koji je za svoja četiri minuta pokazao da zaslužuje šansu.



"U drugom poluvremenu nije nas krasio ni visok intenzitet u odbrani, za razliku od početka utakmice, kada smo tačno znali šta hoćemo. Pobjednika su odlučile naše izgubljene lopte, kao i promašeni 'ziceri' pri minimalnom vođstvu Makabija", zaključio je Vlada Jovanović.

Dejvid Blat rekao je da uvijek voli da sa svojim timovima gostuje u Pioniru, ali da mu je ipak ljepše kada pobjedi, što nije bio slučaj u posljednjem meču Evrolige (74:71 za Partizan).

"Nama je utakmica bila rezultatski manje važna, pa smo samim tim bili rasterećeniji. Partizan je u prvom poluvremenu igrao kao tim kojem je baš potrebna pobjeda. Ključni period bio je između 15. i 20. minuta, kada smo (sa 13 poena zaostatka - prim. aut) uspjeli da izjednačimo i ponovo opteretimo protivnika", prokomentarisao je trener izraelskog velikana.

On je čestitao svom kompletnom timu, a posebno igračima sa klupe, koji su bili ključni za sticanje prednosti u trećoj četvrtini.

"Nije lako dobiti Žalgiris u Kaunasu, pa poslije dva dana Partizan u Beogradu, sa samo jednim treningom u međuvremenu", rekao je Blat.

Makabi ubjedljivo vodi na tabeli ABA lige, sa 16 pobjeda i jedinim porazom na gostovanju ekipi Zagreba.

Crno-bijeli (11-6) su dali Olimpiji šansu da ih pobjedom nad Heliosom sustigne na četvrtoj poziciji. Narednog vikenda gostuju Krki, možda sa novim plejmejkerom...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC