• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Zvezda kroz "iglene uši"

Crvena zvezda Diva preokretom u završnici savladala Mega Vizuru, u meču 4. kola Superlige - 92:91 (14:27, 23:17, 26:25, 29:22).

 KLS: Zvezda kroz "iglene uši"  Izvor: MONDO

Maksimalno agresivna odbrana i raspoloženi Nemanja Nedović, u posljednjim minutima su doneli crveno-bijelima pobjedu nad Mega Vizurom i skor 3-1 u domaćem prvenstvu.

Malo je nedostajalo da iz slabo popunjenog Pionira (oko 1.500 ljudi) stigne senzacionalna vijest o trijumfu talentovanog tima Mege, ali je neiskusnim pulenima Vlade Vukoičića ipak ušla "voda u uši" i oni su poslije kragujevačkog Radničkog "ispustili" još jednog favorita.

Omar Tomas i Petar Popović predvodili su Zvezdu sa po 22 poena, dok je Nedović postigao 17, uključujući šest od posljednjih devet poena svog tima.

Eksplozivni "kombo" bek je 1:19 minuta prije kraja atraktivno zakucao za izjednačenje na 85:85, a potom oduzeo loptu Nemanji Jaramazu (89:85) i devet sekundi prije kraja riješio pitanje pobjednika ubacivši oba slobodna bacanja - 92:88.

Jaramaz je trojkom bez značaja postavio konačan rezultat i krunisao sjajnu partiju. Pozajmljeni bek Partizana mt:s postigao je 27 poena, uz šut 6/8 za dva i 3/3 za tri poena.

Još jedan član crno-bijelih, Nenad Miljenović, završio je meč sa 22 poena, pet skokova i tri asistencije.

Zvezda je, bez pretjerivanja, zabilježila najtežu pobjedu ove sezone na svom parketu. Mega je pokazala raskošan talenat, ali je sastav Svetislava Pešića bio uporan i hrabar kada se lomio rezultat i to mu se na kraju isplatilo.

Ko zna kako bi se na ekipu odrazio drugi uzastopni poraz, od timova koji su tokom jeseni i zime igrali Košarkašku ligu Srbije? Ovako se crveno-bijeli okreću Partizanu sa dosta manjim teretom na ramenima...

Mega Vizura odigrala je utakmicu bez respekta prema favoritu, na momente prikazala sjajnu košarku, ali je isto tako imala faze u kojima nije znala da izađe na kraj sa Zvezdinim presingom.

Serijom od 12:0, gosti su početkom druge četvrtine poveli 12:25. Crveno-bijeli su zahvaljujući Tomasovoj simultanci (serija 9:2) prišli na 31:37, ali je Cvetković trojkom odbio napad domaćih, kao što mu je to pošlo za rukom u još par navrata tokom drugog poluvremena.

Mada je Zvezda serijom 12:2 preokrenula na 49:46, Mega je poslije Vukoičićevog tajm-auta uzvratila naletom od 8:0 i ponovo počela da gradi prednost, koja je krajem treće (58:67) i sredinom četvrte četvrtine (69:78, poslije trojke Jaramaza) iznosila devet poena.

Dušan Cvetković trojkom je dao gostima malo "lufta" (78:83), ali nije uspio da se istakne i pri nerešenom rezultatu 85:85, nakon čega je Petar Popović donio crveno-bijelima vođstvo koje više nisu ispuštali.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC